Közel voltunk a csodához

Egy rosszul sikerült félidő után csodálatos második harminc percet produkált a DVSC SCHAEFFLER, s közel állt a Fradi elleni pontszerzéshez.

Lotte Grigel betegsége miatt szűkült Köstner Vilmos rotációs lehetősége, bár kezdett a dán irányító, hamar kiderült, hogy lázasan nem tud a csapat segítségére lenni. Nem biztos, hogy emiatt, de katasztrofálisra sikerült a kezdésünk, Köstner Vilmos valószínűleg nem hivatalos világcsúcsot állított fel azzal, hogy 9 perc 15 másodpercnyi játék után másodszor is kénytelen volt időt kérni. A Fradi könnyedén lőtte a góljait, mi pedig a gyenge védekezés mellett támadásban is sokat hibáztunk, így vészesen nyílt az olló a két csapat között. Aztán úgy tűnt, hogy sikerült stabilizálni a helyzetet, hiszen két gólra felzárkóztunk, s 10–8-as ferencvárosi vezetésnél emberelőnybe kerültünk. Ám hiába, hiszen a vendégek ebben a 120 másodpercben megduplázták előnyüket, s végül hatgólos előnnyel térhettek pihenőre.

Nehéz helyzetből vártuk a folytatást, hiszen az első félidő alapján nem sok jóban reménykedhettünk. Ehhez képest 5–1-re nyertük a félidő első négy és fél percét. S ez csak a kezdet volt. A 44. percben már talpon volt az egész csarnok, amikor Tóvizi Petra góljával egyenlítettünk (26–26), hogy aztán egy perccel később fel is robbanjon az aréna, hiszen Kovács Anna találatával már vezettünk. Amikor egy újabb Tóvizi ziccer után 28–26 állt az eredményjelzőn már karnyújtásnyi közelségbe került a csoda.
Sajnos a csodás felzárkózás felemésztette az energiákat, a hajrában fordítani tudott a BL-negyeddöntős Ferencváros, ám Elek Gábor csapata ebben a naptári évben most állt a legközelebb a vereséghez. Ezt értékelte e Hódos közönsége, hiszen a veszteseknek is hosszú percekig szólt a vastaps a mérkőzés végén.
Megérdemelten!

DVSC SCHAEFFLER FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA 30–34 (14–20)
Debrecen, 1800 néző, V: Bócz, Wiedemann
DVSC: Triffa – Varsányi 1, Punyko 3, TÓVIZI 7, Deszpotovics 2, Grigel, VANTARA-KELEMEN 6Csere: OGUNTOYE (kapus), BULATH 6 (5), KOVÁCS ANNA 5, Bordás, Szabó P., Arany, Zamfirescu. Edző: Köstner Vilmos
FTC: BÍRÓ B. – LUKÁCS V. 3, KLUJBER 9 (2), KOVACSICS 5, Pásztor N. 1, PENA 6,Schatzl Nadine 1Csere: Szemerey (kapus), HÁFRA N. 5, Klivinyi 2, Horváth D., Mészáros R., Márton 1, Faluvégi D. 1Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása.4. p.: 1–3. 10. p.: 4–9. 14. p.: 8–10. 21. p.: 10–13. 27. p.: 10–17. 35. p.: 19–21. 41. p.: 22–25. 47. p.: 28–26. 53. p.: 30–29.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Sajnos nem először kellett korán igénybe vennem két időkérési lehetőséget, ennek keresnem kell az okait ennek.  Nem láttam a mérkőzés elején azt a hőfokot a lányokon, amit vártam. Az első félidőben sok hibával játszottunk, ez meg is látszott az eredményen. A második félidőre sikerült összeszedni a csapatot, ekkor remekül kézilabdáztunk, de a hajrára sajnos elfáradtunk.
Elek Gábor: –Az első félidő után csalódás volt a második. A Debrecen nagyon masszívan védekezett szünet után, s magunkra is húztuk őket, így keserves lett a mérkőzés, de magunkat vittük be az erdőbe. A győzelemnek örülök, annak, hogy így sikerült, annak kevésbé.

Támogatóink