Közel voltunk, de nem sikerült!

A hajráig volt esélye az Érd elleni idegenbeli bravúrra a DVSC SCHAEFFLER csapatának, ám egy kis lépés hiányzott…

Az előjelek nem voltak túl kedvezőek, hiszen Kovács Anna térde a héten megfájdult, Bordás Réka és Vantara-Kelemen Éva pedig megbetegedett, csapatkapitányunk nem is tudta vállalni a játékot.

Az Érden már megszokott – mondhatni hagyományos – rossz kezdés ellenére a 7. percben vezettünk, s bár Janurik Kinga halmozta a bravúrokat, nem tudtak elhúzni az érdiek. Fegyelmezett volt a védekezésünk, s ha nem maradnak ki hetesek és ziccerek akár előnnyel térhettünk volna pihenőre.

Szünet után Triffa Ági védéseinek köszönhetően továbbra is szoros volt a mérkőzés, s bár támadásban néha tanácstalannak tűnt a csapat, Jelena Deszpotovics bombái sokszor kihúzták a csapatot a nehéz helyzetből. Szerencsénk sem volt, hiszen átlövésből is ziccerből is sorra lőttük a kapufákat. A 41. percben 18–18-nál emberelőnybe kerültünk, ám nem éltünk a sansszal, sok a vendéglátók lőttek gólokat ebben a 120 másodpercben. Ezután sem adta fel a csapat, végig ott loholtunk az Érd nyomában, de kulcsmomentumokban vagy hibáztunk vagy a kapufán csattan a labda, így végül a vendéglátók szerezték meg a két pontot.

ÉRD–DVSC SCHAEFFLER 29–25 (15–13)
Érd, 1100 néző. V: Felhő, Öcsi
ÉRD: JANURIK – KRPEZS-SLEZÁK 7, LAVKO 6,  Tóth G 2, Szabó L. 3 (2), Kovacsevics 2, Lasource 2. Csere: Foggea (kapus), JERABKOVÁ 6 (2), Kiss N. 1, Simon  A., Gávai. Edző: Szabó Edina
DVSC: Oguntoye – Varsányi 1, Punyko 3, Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 8, GRGEL 5, Szabó P. 1. Csere: TRIFFA, Szabó D. (kapusok), Bulath 1, Kovács Anna 1, Arany 1, Borgyos 1, Zamfirescu 1, Bordás. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 2–3. 16. p.: 9–5. 19. p.: 10–9. 35. p.: 17–14. 41. p.: 18–18. 50. p.: 23–22. 54. p.: 26–24.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1.

MESTERMÉRLEG
Szabó Edina: Nagyon fontos két pontot szereztünk, hiszen hazai pályán nem szabad pontot veszítetni. A védekezésünk volt a siker kulcsa, végig határozottak voltunk, egy pillanatra sem bizonytalanodtunk el. A támadójátékunkba a nagy akarás ellenére sok hiba csúszott.
Köstner Vilmos: Jó mérkőzést játszottunk, amelyet az összeszokottabb Érd megérdemelten nyert meg. Amikor fel tudtunk jönni, akkor a hazaiakat a nagyobb tapasztalat átsegítette a holtpontokon. Egy jó mérkőzésen végig egyenrangú partnerei voltunk az Érdnek. Nagyon hiányzott Vantara-Kelemen Éva, hiszen a fiatalok, akik a helyén játszottak jól teljesítettek, de Krpezs-Slezák ellen szükség lett volna beteg csapatkapitányunk rutinjára.

Támogatóink