Közte tíz a századikon

Telt ház előtt, több mint reményt keltő játékkal magabiztosan nyert a DVSC-SCHAEFFLER a Budaörs ellen.

A 2018-as év utolsó Loki meccsére megteltek a Hódos Imre Sportcsarnok lelátói, sokan voltak kíváncsiak a negyedik Köstner-éra első meccsére. A csapat szerencsére nem okozott csalódást, sőt..

Bár a játék messze volt a tökéletestől, látszottak azok a jelek, amelyeket a kétszeres EHF Kupa-győztes mester felvázolt. Rengeteget javult a védekezés, a támadójáték pedig dinamikusabb, gyorsabb lett. Köstner Vilmos azt ígérte, hogy a lehetőségek figyelembe vételével sokat fogja rotálni csapatát. Ennek jegyében már az első játékrész vége előtt pályára került minden mezőnyjátékos, s ez egyáltalán nem okozott fennakadást a játékban.

Megoszlottak a terhek, s mindig akadt olyan ember a pályán, aki elvitte a hátán a csapatot, így nehezebb periódus nélkül tudtuk le a meccset.
A tízgólos győzelem Köstner Vilmos 100. NB I-es sikere volt DVSC edzőként (amelyért Ábrók Zsolt a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője és Szabó Péter a névadó szponzor első embere egy üveg pezsgővel köszöntötte a szakembert), így joggal szólt a vastaps.

Majd fél órával a meccs után a Hódos Büfé előtt kezdődhetett a csapat és a szurkolótábor közös, tűzijátékkal színesített ünneplése.

Boldog Új Évet Debrecen!

DVSC-SCHAEFFLER–MOYRA-BUDAÖRS 32–22 (16–10)
Debrecen, 1800 néző. V: Héjjas, Kránitz
DVSC: OGUNTOYE – Varsányi 2, Punyko 2 (2), Grigel 3 (1), TÓVIZI 2, DESZPOTOVICS 5, Vantara-Kelemen 3. Csere: Triffa, Szabó D. (kapusok), Kovács Anna 4 (2), Bordás 1, Zamfirescu 2 (1), BULATH 7 (5), Arany, Szabó P., Borgyos 1 (1). Edző: Köstner Vilmos
BUDAÖRS: Sipeki – Dávid-Azari 2 (2), Pálos-Bognár, Zsigmond 3, Pásztor 1, Gerháth, Mézes 1. Csere: Kastl, Wéninger (kapusok), Hornyák Á. 2, Soós 2, Kiskartali, Szabadfi, HORVÁTH L. 10 (4), Ertl 1, Kaczur. Szakmai igazgató: Neukum Tamás

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 11. p.: 6–2. 18. p.: 10–3. 26. p.: 14–9. 35. p.: 19–10. 38.p.: 21–11. 46.p.: 26–13. 53.p.: 29–19
Kiállítások: 4, ill. 18 perc
Hétméteresek: 14/12, ill. 7/6

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Noha az eredmény nem ezt tükrözi, megnehezítette a dolgunkat a Budaörs. A legtöbbet talán erre a mérkőzésre készültem eddigi pályafutásom alatt. Támadójátékban sok olyan elemet tudtunk gyakorolni, amitől gyorsabbak lehetünk.
Neukum Tamás: – Koncepciót szeretnénk váltani a játékunkban, s ez már időnként látszott is, a mérkőzés nagy részében azonban a DVSC akarata érvényesült. Sokat hibáztunk a kulcsmomentumokban, de koncentrálunk a bajnokság hátralévő részére.

Támogatóink