Kudarctól bravúrig!

A DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője, Köstner Vilmos értékelte a bajnokság első hét mérkőzését.

Olyan gyorsan lement a szezon első hét fordulója, hogy nagyon emésztgetni sem volt idő az eredményeket. A DVSC SCHAEFFLER két váratlan vereséggel kezdte a 2020/21-es bajnokságot, mélypontra került a csapat, hogy aztán bizonyítsa, milyen komoly erkölcsi és lelki tartása van. Négy kötelező győzelem után, a válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésen az EHF Kupa-címvédő Siófokot győzte le csapatunk, így sikerélménnyel a tarsolyában készülhet a bajnokság következő, még embert próbálóbb szakaszára, amikor 39 nap alatt 12-szer kell majd pályára lépnie a lányoknak. Először a roppant sűrű három hétről beszélt a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője.

„A rajt egy kicsit megdöbbentett engem és a csapatot is, hiszen hazai pályán kaptunk ki a Mosonmagyaróvártól – kezdte mondandóját Köstner Vilmos. –  Egységes, és akarati tényezőkben is nagyon erős volt a vendégcsapat, a végjátékban pedig remekül használta ki az utolsó négy percben elkövetett hibáinkat. Ezt a vereséget nehezen hevertük ki, nem tett jót a lelkeknek, és a lelki tényezők kihatással voltak a játékra. Látszott az önbizalomvesztés okozta stressz, ebből következtek a technikai hibák, az elrontott ziccerek. Pedig a felkészülésünk jól sikerült és az edzőmeccseken sem látszottak problémák, de az elveszített első meccs után sok mindent kellett javítanunk. Módosítottunk az edzésmunkán, jobban előtérbe került a taktikai képzés, s mivel a lányok jól dolgoztak, szépen lassan majdnem minden a helyére került. Vámos Petra belenőtt az irányítószerepbe, Kovács Anna gólerősséggén kívül is vezéregyéniség lett, Hornyák Dóra fokozatosan formába lendült, támadásban és védekezésben is úgy teljesített, ahogy arra képes. Talán a szélsőkön látszott a leginkább a bizonytalanság, ez még a legjobb meccsünkön is látszott. De ami a legfontosabb, minden játékosunk példásan alkalmazkodott a sűrű menetrendhez, megértette, mit kell tennie, így jutottunk el az első forduló váratlan vereségétől egy bravúrgyőzelemig, amit senki nem várt.”

A nem egészen kéthetes bajnoki szünet után jön az újabb, még nehezebb sorozat.

„Nem bántam volna, ha most nincs bajnoki szünet, de természetesen megértjük, hogy ez a válogatott érdeke – folytatta Köstner Vilmos. – Bízom benne, hogy lelkileg és fizikailag ugyanolyan állapotban folytatják a lányok, mint ahogy a Siófok ellen befejezték. A kéthetes szünet után egy újabb nehéz periódus vár a csapatra, alig több mint egy hónap alatt 12 meccset játszunk majd. Ez a sűrített menetrend nagyon rossz ötlet volt, fizikailag és lelkileg is fárasztó a játékosok számára. De ehhez kell alkalmazkodnunk, s mindent megteszünk, hogy a folytatásban is jól szerepeljünk!”

Támogatóink