Kupahét: kedden a Vasas ellen!

A kupameccsek jegyében tölti a következő napokat a DVSC-TVP. Kezdésnek kedden 18 órakor a Vasas elleni idegenbeli MK-meccs vár a csapatra.

A magyar kézilabda legendás klubja hosszú évek után tért vissza a legjobbak közé, ahol a megkapaszkodásért küzd, egy fiatal, sokra hivatott kerettel. A debreceni hölgyek az MK összecsapással hangolódnak rá a szombati, romániai EHF Kupa meccsre.
A piros-kékek legrutinosabb játékosa az a Herr Anita, aki egy szezont (2012/13) Debrecenben is eltöltött, s a Vasasnál tapasztalatával tudja segíteni a fiatalokat. Azokat a fiatalokat, akik között akad olyan játékos, aki kilenc éves sem volt, amikor Anita már BL-döntőt játszott.

– Fiatal, gyors, lelkes csapat a Vasas, amely főként a lerohanásokra építi a játékát – mondta a Budaörs ellen remekül védő Horváth-Pásztor Bettina a keddi riválisról. – Nem szabad félvállról venni az ellenfelünket, sőt, az ilyen „kötelezőnek” tartott meccseken kell nagyon erősnek lenni, hogy magabiztosan tudjuk hozni, amit elvárnak tőlünk. Most tényleg nem szabad rágörcsölni a mérkőzésre, felszabadultan kell játszanunk. Szerintem az MK-csata jó ráhangolódás lehet a hétvégi EHF Kupa meccsre.

S akkor nézzük, hol is tart a Magyar Kupa sorozat! A két BL-résztvevő együttes, a Győr és a címvédő Ferencváros automatikusan ott van a Final Four-ban a fennmaradó két helyért küzdenek a többiek. A 3. körben nyolc párban lépnek pályára a csapatok (pontosabban az Érd már nyert a NEKA ellen), s az innen továbbjutóknak még két kört kell menniük a négyes döntőig.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, s a Vasas–DVSC-TVP párharcból döntetlen esetén mi lépnénk tovább. A találkozó 18 órakor kezdődik a Népfürdő utcai, Elektromos Sportcsarnokban, a két játékvezető Ónodi Erika és Őri Erika lesz.

Támogatóink