Kupakedd Érden

Idegenben harcolhatja ki a Magyar Kupa továbbjutást a DVSC SCHAEFFLER.

Kedden 18 órakor az Érd Arénában lépnek pályára a debreceni lányok, a tét a Magyar Kupa ötödik fordulójába kerülés. A MK szabályrendszere szerint a továbbjutás egy mérkőzésen dől el, azonos osztályú csapatok párharca esetén a vendégegyüttesnek a döntetlen is elég a továbblépéshez.

Számunkra ez az utolsó információ volt talán az egyetlen pozitívum a sorsolás pillanatában, hiszen nem elég, hogy a lehetséges riválisok közöl az egyik legnehezebbet kapta a DVSC SCHAEFFLER, még utazni is kell, méghozzá a hazai bajnokságban jelenleg a harmadik helyen álló Érd otthonába. Mindkét oldalán hiányzik egy alapember, az érdiek szakmai stábja a Győr elleni meccsen súlyos térdsérülést szenvedő beállósra, Kisfaludy Anettre nem számíthat, míg nálunk a múlt heti ujjműtétje után lábadozó Triffa Ágnes státusza lesz ezúttal kapus helyett szurkoló. Ebben a helyzetben jóval nagyobb teher hárul Oguntoye Viktóriára és Szabó Dórára.

„Kemény meccsre számítok, hiszen az Érd nagyon jó csapat, amely különösen hazai pályán veszélyes az ellenfelekre – mondta a kupameccs előtt utolsó edzés előtt Oguntoye Viki. – Nagyon kell figyelnünk a két gólerős balkezesükre, Kiss Nikolettre és Katarina-Krpezs Slezákra. Utóbbival játszottam is egy csapatban, így ismerjük egymást. Ági sérülése miatt nagyobb a felelősség Dorcin és rajtam, de ez nem hathat nyomasztóan egyikünkre sem. Az biztos, hogy mindent megteszünk a továbbjutásért!”
Az érdi együttes ebben a szezonban hazai pályán még hibátlan, mind az öt bajnoki mérkőzését győztesen hagyta el a pályát, s múlt szombaton a norvég Storhamar elleni EHF Kupa-párharc első mérkőzését is megnyerte a Pest-megyei alakulat. Az északiak elleni 29–28-as Érd győzelem érdekesség, hogy a házi góllövőlista két éllovasa, Katarina-Krpezs Slezák és Kiss Nikolett páros az eddig átlagban hozott 13 találat helyett mindössze ötöt szerzett (valamennyit a szerb jobbszélső). Helyettük a cseh Marketa Jerabková, illetve két szerb nehéztüzér, Jelena Lavko és Jovana Kovacsevics voltak a nyerőemberek.

Keddi ellenfelünk otthonában mostanság nem sok babér termett a csapatnak, legutóbbi érdi győzelmünk óta több mint hét és fél év telt, 2011. március 26-án 32–26-ra nyert itt a DVSC. Ezúttal egy döntetlen is tökéletesen megfelelne…

A november 13-án, kedden 18 órakor kezdődő Érd–DVSC SCHAEFFLER Magyar Kupa-mérkőzést Herczeg Péter és Südi Péter vezeti majd, a találkozót.

A sajnálatos techniaki hibák után igyekeztünk minden akadályt elhárítani, így a mérkőzést a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján élőben közvetítjük.

Támogatóink