DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Kupán innen, kupán túl –  irány Újváros!

A magyar bajnokság egyik legkiegyensúlyozottabb párharca a Dunaújváros–DVSC küzdelem. Újabb fejezet szerdán 18 órakor, a Duna-parti városban.

A két csapat múltja is sokban hasonlít, hiszen ugyanabban az esztendőben nyertünk először európai kupát az újvárosiakkal (ők, a KEK-et, mi az EHF Kupát hódítottuk el 1995-ben), majd néhány évvel ezelőtt szinte ugyanakkor került súlyos válságba a két klub, s már szerencsére mindketten túl vagyunk a nehéz perióduson, újra európai kupában szerepel a két piros-fehér egyesület, melynek szurkolói is remek viszonyt ápolnak egymással.

A szoros csatákból az utóbbi években mindig a hazai csapat került ki győztesen, s ki ne emlékezne a semleges pályán megvívott 2017-es kecskemétiMagyar Kupa bronzmeccsre…

Dunaújvárosban utoljára 2011 novemberében sikerült pontot szereznünk, akkor a szünetben 22–14-re vezettek a hazaiak, 34–34 lett a vége. Az idei csapatunkból Lajtos Nóra és Varsányi Nóra játszott azon a meccsen, utóbbi ugyanúgy négy gólt szerzett, mint jelenlegi technikai vezetőnk, Bohus-Karnik Mercédesz.

Mindkét együttes idegenbeli EHF Kupa-meccsel hangolt a szerdai bajnokira. Mi Craiovában kaptunk ki 24–19-re, az újvárosaik Koppenhágában úszták meg egygólos verseséggel (22–21), ami mindenképpen bíztató a visszavágóra nézve.
A romániai túrához képest bővül a DVSC-TVP kerete, hiszen Pénzes Laura pályára léphet Újvárosban , így nő a szakmai stáb variációs lehetősége. Az európai kupameccsekre kölcsönadott, de játékengedélyt nem kapó Siska Pálma már visszatért Kecskemétre, míg Madalina Zamfirescu sérült bokája nagyon sokat javult, ám ő szerdán valószínűleg még nem kap szerepet.

– Mindig nagy meccseket játszunk a Dunaújvárossal, jó lenne most idegenben is maradandót alkotni – mondta Varsányi Nóra. – Fárasztó volt a hétvége, de remélem kipihentük magunkat. Az elszántsággal biztos nem lesz probléma, megpróbáljuk lelkesedéssel pótolni a hiányzókat.

A Dunaújvárosi KKA–DVSC-TVP mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik, s Horváth Péter és Marton Balázs lesz a két játékvezető. Ugyanők fújták a sípot 2011. november 9-én, amikor utoljára pontot szereztünk Újvárosban…

A mérkőzést a Dunaújváros élőben közvetíti.

Támogatóink