Küszködés, harc, katarzis!

Elképesztő meccs végén, Kovács Anna dudaszó pillanatában lőtt góljával megszereztük a szezon legfontosabb két pontját.

Parádés hangulat, katasztrofális kezdés. Pontosabban 2–1-re még mi vezettünk, aztán jött egy hosszabb gólcsend, s átvette a vezetést a vendégcsapat. Keményen védekezett a DKKA, nehezen találtuk a réseket, nem tudtunk élni az emberelőnyös időszakkal, ha pedig helyzetbe kerültünk, rendre belehibáztunk. Bulath Anita beállításával kicsit stabilizálódott a csapat játéka, ám ekkor is érthetetlen hibákat követtünk el.

A félidei háromgólos hátrány nem tűnt ledolgozhatatlannak, ám ahogy telt az idő, nem jutottunk közelebb az Újvároshoz. Aztán Oguntoye Viki elkapta a fonalat, Bordás Réka emberfelettit nyújtott védekezésben, s ha döcögve is, de elindult a szekér. Ezzel együtt a hajrára fordulva sem tűnt rózsásnak a helyzet, ám a Hódos közönsége végig ott állt a csapat mögött. Az utolsó percben azonban így is reménytelennek tűnt a helyzet, 20–20-nál a vendégek támadhattak. Passzív játék miatt azonban hat másodperccel a vége előtt elvették tőlük a labdát. Kovács Anna pedig végigszáguldott a pályán, durva szabálytalanságok árán sem sikerült megállítani őt. 
Anna pedig lőtt. 

Tíz vagy tizenegy méterről, s a labda a tehetetlen Csapó Kyra mellett a dudaszó pillanatában a hálóban kötött kis.

A szenvedés, a küzdés, a harc után jött a katarzis!!! 

Eldőlt, hogy hatodik a DVSC SCHAEFFLER, ami szinte biztosan EHF Kupa-indulást ér!

DVSC-SCHAEFFLER–DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ KA 21–20 (7–10)
Debrecen, 1200 néző, V: Bonifert, Oláh
DEBRECEN: OGUNTOYE – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 8 (2), Grigel 2, Tóvizi, Deszpotovics 3, Vantara-Kelemen 3
Csere: Szabó D. (kapus), BORDÁS 2, BULATH 2, Punyko, Szabó P., Arany, Borgyos.  Edző:Köstner Vilmos
DUNAÚJVÁROS: CSAPÓ KYRA – Grosch, SZEKERCZÉS 6 (3), SZALAI B. 5, Cifra, Ferenczy 3, Kazai 2Csere: Nick, Bouti 1, Sirián 2, Dombi L., Mihály 1, Molnár B. Edző: György László
Az eredmény alakulása.3. p.: 2–1. 7. p.: 2–4. 16. p.: 4–6. 22. p.: 7–7. 28. p.: 7–9. 36. p.: 8–12. 44. p.: 13–14. 46. p.: 13–16. 55. p.: 17–18.
Kiállítások: 10, ill. 16 perc          
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Óriási küzdelem volt a pályán. Kiválóan harcolt mind a két csapat. Leginkább a védekezéseké volt a főszerep. A csapatom mindent megtett, hogy rossz játékkal is, de valahogy az utolsó pillanatban megszerezze a győzelmet, örülök, hogy ez sikerült is. 
György László: – Csalódott vagyok, mert végig a kezünkben volt a mérkőzés, legalább az egy pont. Fáj a vereség, de ilyen a sport. Nehéz most, de büszke lehetek a csapatra, jól küzdöttünk, volt több jó egyéni teljesítmény is. 

Támogatóink