LEG, LEG, LEG – ilyen volt a szezonunk 2. rész

Végigböngésztük a 2020/21-es szezon statisztikáit, igyekeztünk megkeresni a legeket. Érdemes végigolvasni a gyűjtés eredményét!

A legtöbb gólt a szezonban Kovács Anna szerezte, aki minden sorozatot összeadva (bajnokság, Magyar Kupa, EHF EL), összesen 206-szor volt eredményes. Anna a bajnokságban 25 mérkőzésen 170 találatot jegyzett (ez 6,8-as gólátlagot jelent), s az MTK-ban játszó Pál Tamara (179) mögött második lett az NB I góllövőlistáján.

A legtöbb akciógól kategóriában is jobbátlövőnk bizonyult a legjobbnak, 120 bajnoki találattal

legtöbb kétperces büntetést Tóvizi Petra kapta, 15 alkalommal állították ki bajnoki meccseken.

A legnagyobb bravúr az Európa Liga-döntős Siófok legyőzése volt a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Kudor Kitti csapata hétgólos hátrányból felállva nyert 31–27-re az április 11-én lejátszott mérkőzésen.

A legtöbb lőtt gólt, az Érd ellen értük el hazai pályán, 43-szor voltunk eredményesek azon a találkozón.

legtöbb kapott gól a Győr elleni idegenbeli mérkőzéshez fűződik, az ETO 41–23-ra nyert az Audi Arénában.

Egy mérkőzésen a legtöbb gólt Vámos Petra szerezte, aki a Siófok elleni idegenbeli bajnokin, 2020. december 30-án 13 alkalommal vette be a Balaton-partiak kapuját.

A legnagyobb különbségű vereséget nem meglepő módon a Győri ETO ellen szenvedtük el, tizennyolc góllal nyertek a győriek (41-23).

Legnagyobb különbségű győzelmet közvetlenül az ETO elleni vereség után hozta össze a csapat: az Alba Fehérvár ellen Székesfehérváron nyertek 33–20-ra.

Legkevesebb lőtt gól a szeptember 9-én lejátszott, számunkra rosszemlékű Kisvárda elleni idegenbeli mérkőzéshez köthető, mindössze 18-szor voltunk eredményesek, nem csoda, hogy pont nélkül maradtunk.

Legkevesebb kapott gólhoz kellett Csapó Kyra extra produkciója: kapusunk Szombathelyen a hazai lövések 57.8 százalékát hatástalanította, így a vasiak mindössze 20-szor találtak a kapunkba! Ugyancsak 20 kapott góllal zártuk az Alba-Fehérvár otthonában lejátszott mérkőzést.A busszal megtett leghosszabb út áprilisban volt a Szombathely elleni bajnokira oda-vissza 910 kilométer buszoztak a lányok.

Leghosszabb győzelmi sorozatot március elejétől április végéig produkálta a csapat, a bajnokságban a váci vereség után Mosonmagyaróvár, a Kisvárda, a Békéscsaba, a Szombathely és a Dunaújváros elleni meccseket nyerte meg a DVSC SCHAEFFLER, s közben a magyar Kupa negyeddöntőjében legyőzte a Siófokot is. A hatmeccses sikerszéria az Elek Gyula Arénában szakadt meg.

A legtöbb zártkapus meccset, szám szerint 16-ot ebben a szezonban játszotta a DVSC. Reméljük a jövőben nem kell nézők nélkül pályára lépnie a csapatnak!

Minden jó, ha a vége jó… A szezon legnagyobb sikere egyértelműen a Magyar Kupa ezüstérem.

 

Támogatóink