Legek a szezonból

A magyar bajnokság 2019/2020-as idénye ugyan nem fejeződött be, a márciusig lejátszott mérkőzések statisztikáit átböngészve így is sok érdekességet találtunk.

legtöbb néző a Békéscsaba elleni keleti rangadón volt, a Főnix csarnokba 2700 néző látogatott ki. 
A legtöbb gólt a szezon során Kovács Anna szerezte, aki a bajnokságban 102 alkalommal talált be, így ő lett a házi gólkirálynő.
A legtöbb akciógól kategóriában is jobbátlövőnk bizonyult a legjobbnak, 84-et szerezve.
Legtöbb hétméterest Bulath Anita lőtte és értékesítette is. 50 alkalommal állt a hetesvonalhoz, 40 esetben mattolta is az ellenfél hálóőrét, ami 80 százalékos hatékonyság.
legtöbb kétperces kiállítást Karnik Szabina kapta, vele szemben a szezon során 15 alkalommal alkalmaztak ilyen jellegű büntetést.
Egy meccsen belül a legtöbb kiállítást, hetet, a Mosonmagyaróvár elleni hazai mérkőzésen gyűjtöttük be.
legtöbb piros lapot Bulath Anita kapta, aki a rossz emlékű, MTK elleni idegenbeli mérkőzésen három kétperces büntetés miatt jutott a végleges kiállítás sorsára. Rajta kívül nem kapott senki piros vagy kék lapot.
legtöbb pályán töltött idővel Vantara-Kelemen Éva büszkélkedhet, balszélsőnk összesen 743 percet játszott a szezonban.
legnagyobb bravúrt (30-30-as döntetlen) a Bajnokok Ligájában induló Ferencváros ellen sikerült idegenben elérni. Rajtunk kívül csak a Győr és a Siófok szerzett ponto(ka)t a Népligetben.
A legtöbb lőtt gólt, 39-et a Szent István SE elleni hazai mérkőzésen szerezték a lányok.
legtöbb kapott gólt,szintén 39-et a hazai pályán Siófok ellen megvívott mérkőzésen kapta a csapat.
Egy mérkőzés ideje alatt a legtöbb gólt Kovács Anna szerezte, aki az Alba Fehérvár és a Vác elleni hazai találkozón is 13-szor talált be. Előbbin szerencsét, utóbbin szerencsétlenséget hozott ez a szám…
Legnagyobb különbségű győzelmet a Szombathely ellen érte el a csapat. A lányok 30-18-as győzelemmel búcsúztatták 2019-es évet. 
A legnagyobb különbségű vereségbe a Siófok elleni hazai összecsapáson szaladt bele a csapat (30-39).
szezon legjobb kapusteljesítménye Oguntoye Viktóriához kötődik, aki a Szent István ellen 18 lövésből 7-et hárított, amely 39 százalékos védési hatékonyság (azokat a teljesítményeket vettük figyelembe, amikor legalább 10 kapott lövéssel rendelkezik a kapus).
A legjobb hétméteres hárítási mutatót az Érd elleni találkozón Szabó Dóra produkálta, aki mindhárom büntetőt kivédte, így 100 százalékkal zárt!
szezon legfontosabb gólja Jelena Deszpotovicshoz fűződik, a montenegrói átlövő fél perccel a vége előtt juttatta vezetéshez a mieinket a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen. A vége előtt 15 másodperccel egyenlítettek a hazaiak, így végül egy ponttal tértünk haza a fővárosból.
legjobb hangulatú csarnok minden kétséget kizáróan, továbbra is a Hódos!

Kérdésévelforduljon hozzánk bizalommal!

Támogatóink