Legyen minden meccs ünnep a BL-ben!

Vezetőedzőnk, Szilágyi Zoltán szerint az elitliga A-csoportjában célunk a nyolcaddöntőt érő hatodik hely megszerzése, ám ezt ne tekintsük elvárásnak a csapattal szemben.
 

A bécsi sorsolás után kialakult a Bajnokok Ligája 2023/24-es sorozatának csoportbeosztása. A DVSC SCHAEFFLER  a román CSM Bukarest, a Győri Audi ETO KC, a svéd Savehof, a francia Brest, a dán Odense, a montenegrói Buducsnoszt Podgorica, és a német Bietigheim társaságában az A-csoportban szerepel majd. A B-jelű nyolcas összetétele a következő: Esbjerg (dán), Metz (francia), Vipers Kristiansand (norvég), Rapid Bukarest (román), Ferencváros, Lubin (lengyel), Krim Ljubljana (szlovén), Ikast (dán).

A sorsolás után a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzőjét, Szilágyi Zoltánt kérdeztük.

Nem egyszerű csoport, nem egyszerű feladat, de pontosan  tudtuk, hogy ebben a sorozatban nincs könnyű ellenfél. Talán az A-csoportban több esélyünk van, mint a másik nyolcasban, a  Savehof és a Buducsnoszt tűnik foghatónak, persze ezeken a meccseken sem mi vagyunk az esélyesek. A lényeg, hogy minden meccs ünnep legyen számunkra! A célunk, hogy megszerezzük a hatodik helyet, de ez nem lehet elvárás. Minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk, s bízom benne, hogy hazai pályán tudunk bravúrokat hozni, ha ez sikerül, akkor a hatodik helyet is megcsíphetjük, ami számunkra hatalmas siker lenne. Célokat kell megfogalmaznunk a BL-csoportkörre, nem elvárásokat!”

A CSOPORTBEOSZTÁS

A-csoport:  CSM Bukarest (román), Győri Audi ETO KC, Savehoh (svéd), Brest (francia), Odense (dán), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Bietigheim (német), DVSC SCHAEFFLER.

B-csoport: Esbjerg (dán), Metz (francia), Vipers Kristiansand (norvég), Rapid Bukarest (román), Ferencváros, Lubin (lengyel), Ljubljana (szlovén), Ikast (dán).

Az európai szövetség a csarnokok foglaltsága, illetve a televíziós társaságok igényeinek megfelelően alakítja ki a programot. A menetrend a jövő hét közepére várható! Az első fordulót szeptember 9-10-én rendezik meg.

Támogatóink