Legyőztük a kapufa átkát is!

Döcögősen indult, aztán egy hét nullás rohammal fordítottunk, így sima lett a vége.

Ha egy csapat bő negyedóra alatt lő hét kapufát, kihagy két-két hétméterest és ziccert akkor nem is lehet más az eredmény, mint ami DVSC-TVP–Kecskemét meccsen mutatott az eredményjelző. A vendégek 9–6-ra vezettek, amikor valami megváltozott. Beindult a debreceni gépezet, Lajtos Nóri lehúzta a rolót, így 14 percig nem kaptunk gólt, miközben hétszer voltunk eredményesek.

A második félidőben mér nem volt ok az izgalomra. Karina Jezsikava összefogta a védekezést, Jelena Deszpotovics pedig elkezdte nagyüzemben termelni a gólokat. A fiatalok közül ezúttal Román Dorina volt a legeredményesebb, de Borgyos Panna is betalált. Megszereztük a két pontot, s ez a legfontosabb!

DVSC-TVP HUFBAU-AKKER KECSKEMÉTI NKSE 3024 (13–10)
Debrecen, 1000 néző. Vezette: Horváth P., Marton
DEBRECEN: LAJTOS – Varsányi 3, Punyko 2, Zamfirescu 3, Tóvizi 1, DESZPOTOVICS 7, VANTARA-KELEMEN 5. Csere:Horváth-Pásztor, Hajduch 1, Csáki, JEZSIKAVA 2, Sirián 1, ROMÁN 4 (3), Szabó P., Borgyos 1. Edző: Vida Gergő
KECSKEMÉT: Pusztai – VARGA N. 7, Siska 3, Kucerová 3, Gulyás, Deáki 1, SZABÓ E. 7 (5). Csere: Risovics (kapus), Aron 2, Nikolajenko, Horváth D., Gulya, Fauszt 1, Tóth L., Orell. Edző: Marosán György

Az eredmény alakulása. 5. perc: 1–3. 14. p.: 4–8. 22. p.: 9–9. 26. p.: 13–9. 37. p.: 18–12. 51.p.: 25–17. 58.p.: 28–22.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/5.

MESTERMÉRLEG
Vida Gergő: – A tizenötödik percben kezdtünk el védekezni, ekkor sikerült megfordítanunk a mérkőzést. Átlendültünk a holtponton, és ez sorsdöntőnek bizonyult.
Marosán György: – Jól kezdtük a mérkőzést, majd jött egy hullámvölgy, amit jól használt ki a DVSC. Teljes szívvel játszottunk, de sokat hibáztunk. Tisztában vagyunk vele, hogy nem a Debrecen otthonában kell megszereznünk azokat a pontokat, amelyek a bennmaradáshoz kellenek.

Támogatóink