Legyőztük önmagunkat!

A két váratlan vereség nyomott hagyott a játékosokban, de szombaton a Békéscsaba ellen megszereztük szezonbeli első győzelmünket!

Ismerős arcok a vendégeknél, négy Debrecenből kölcsönadott fiatal melegített Békéscsaba mezben, s Vida Gergővel együtt nagy tapsot kaptak a bemutatásnál.

Jól is kezdte a meccset a fiatal lila-fehér csapat, a vendégek igyekeztek lassítani a tempót, mi pedig ismét rengeteg hibával kezdtünk. Aztán az első játékrész derekán megnyugodtak a debreceni lányok, s egy 7–1-es hazai roham után már magabiztosan vezettek Köstner Vilmos tanítványai, s szünetre el is döntötték a két pont sorsát.

A második játékrész eleje a kapusokról szólt, hazai oldalon Csapó Kyra, a csabaiaknál Szabó Dóra parádézott. A 49. percben már tíz góllal vezettünk, de egy hullámvölgy után faragott hátrányából a Békéscsaba. A hajrában Petrus Mirtill szórta meg magát, az ő szemfüles góljával alakult ki a végeredmény.

Megvan az első két pont, legyőztük önmagunkat, de ennél jobb játékra lesz szükség a folytatásban!

DVSC SCHAEFFLER–EUBILITY GORUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 32–24 (18–10)

Debrecen, Főnix Csarnok, 1000 néző: V: Hantos, Rózsahegyi.
DVSC: Giegerich – Bánfai 2, KOVÁCS ANNA 6 (3), Vámos P. 3, Bordás 1, Hornyák D. 3 (2), Vantara-Kelemen 1. Csere: CSAPÓ KYRA (kapus), Vukajlovics 1, DESZPOTOVICS 5, TÓVIZI 3, PETRUS 5, Arany, Karsten 1, Sápi G., Panyi 1. Edző:Köstner Vilmos
BÉKÉSCSABA: Mistina – Andróczki 2, BORGYOS 7, J. Agbaba 2, Petika, KUKELY A. 5, Szabó P. 1. Csere: SZABÓ D., Csizmadia (kapusok), Vámosi P. 4 (3), Török F., Kukely K., Bucsi, Giricz 3 Iván. Edző: Vida Gergő

Az eredmény alakulása. 9. perc: 2–4. 17. p.: 7–5. 25 p.: 13–7. 38. p.: 21–12. 49. p.: 26–16. 54.p.: 26–20.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 7/5, ill. 3/3

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Elkezdtük a pontgyűjtést, valami elindult jó irányban, de a csapat teljesítménye még nem az igazi! Leginkább magunkat kellett legyőznünk! Az első félidő második felében jól játszottunk, ekkor eldöntöttük a meccset. A második játékrészben taktikusan, okosan kézilabdázott a Békéscsaba. A célunk, hogy a jó periódusunkat minél hosszabbbra nyújtsuk
Vida Gergő: – Nagyon jól kezdtünk jól állítottuk meg a hazaiak gyors lerohanásait. Az első félidő második felében volt egy rossz periódusunk. Szünet után taktikusan jól játszott a csapat, döntetlenre hoztuk a második félidőt Dicséretet érdemelnek fiatal játékosaim, amiért bátran játszottak!

Támogatóink