Loki ünnep: 5/5!!!!!

Sorozatban ötödik meccsét is megnyerte a DVSC-TVP-Aquaticum, s az ősi rivális Békéscsaba elleni hazai siker azt jelenti, hogy a csapat megszerezte az alapszakasz hetedik helyét.

cikkbe_bekescsaba

Rangadóhoz méltó körítés, telt ház várta a keleti rangadó résztvevőit a Hódosban. Pontosabban a vendégszektor a kezdéskor üresen tátongott. A pályán alaposan bekezdtek a felek, sűrűn potyogtak a gólok, ez a szakasz nem a védekezésről szólt.
A nyolcadik percben aztán ha csökkentett létszámmal is, de befutott a vendégtábor, ám nem sokáig maradt a kéttucatnyi csabai drukker. A 18. percben kirobbant heveny vita következtében mázsás kordonelemek kezdtek repkedni a csarnok légterében, a csapatok az öltözőbe menekültek, a rendezők rendet csináltak, a meccs folytatódott, immáron vendégszurkolók nélkül.
A pályán Walfisch Mercédesz és Karnik Szabina gólpárbaja jelentette a fő izgalmat, a vendégeknél ugyanis nem a két légiós, hanem az ifjú magyar játékos vitte a prímet. A félidei döntetlen előrevetítette a kiélezett folytatást, s az is lett.
Míg a vendégek a remeklő Walfischra építettek, nálunk többen is odatették magukat, mindig akadt valaki, aki megoldotta a kényes szituációkat, így a hajrá már a miénk volt. Walfischt sikerült emberfogással kivenni, s mivel az utolsó 12 percet 8-ra nyerte meg a Loki, megszerezte sorozatban ötödik győzelmét s ezzel a hetedik helyet. A parádés menetelésnek méltó fénypontja volt az utolsó másodpercben szerzett utolsó gól, melyet Kudor Kitti tett fel kínaira Kelemen Évának.
Jöhetett az elmúlt hetekben már megszokott fergeteges ünneplés. Folytatása következik a rájátszásban.

DVSC-TVP-AQAUTICUM-EUBILITY GORUP BÉKÉSCSBAI ENKSE 32-29 (16-16)
Debrecen, 1700 néző. V. Bán, Szloska
DEBRECEN: Horváth-Pásztor – VARSÁNYI 4, KARNIK SZ. 10 (7), Gorilszka, SISKA 5, KUDOR 4, KELEMEN 4. Csere: Lajtos (kapus), KLIKOVAC 2, Slakta 2, Szilágyi Á. 1, Marincsák. Edző: Varga József
BÉKÉSCSABA: Sipeki – Kovács Anett, Nikolajenko 4 (1), SZÖGI 4 (1), Sári 1, WALFISCH 13, TÖRÖK G. 4. Csere: Kölcze (kapus), Tóth S., Glusica 3. Edző: Avar györgy
Az eredmény alakulása. 7. p.: 3-5. 11. p.: 7-7. 22. p.: 13-12. 25. p.: 13-16. 38. p.: 18-20. 43. p.: 22-23. 49. p.: 26-26. 56. p.: 30-28.
Kiállítások: 6, ill. 20 perc
Hétméteresek: 7/7, ill 3/3

MESTERMÉRLEG
Varga József: A lányok öt győzelmet terveztek az utolsó öt meccsre, megcsinálták, méghozzá hatalmas küzdelemben.
Avar György: Gratulálok a csapatomnak, mással nem szeretnék fogalakozni.

Támogatóink