Lokisták Európa pályáin

Négy játékosunk felnőtt Eb-selejtezőkön lépett pályára, míg két fiatal tehetségünk a magyar ifjúsági válogatottban kapott szerepet.

Fotó: MKSZ

Sirián Szederke a hollandok ellen duplázó magyar nemzeti csapat keretében szerepelt. Szedi a Győrben elvesztett meccsen (18–19) nem jutott játéklehetőséghez. Az Eindhovenben 23–22-re megnyert visszavágón már pályára lépett, s szerzett is egy gólt.

A román válogatott Madalina Zamfirescuval a soraiban az oroszok ellen játszott két mérkőzést. Togliattiban 30–25-re nyertek az oroszok, míg a kolozsvári visszavágón 36–25-ös román siker született. Madi a második találkozón szerzett egy gólt.

Montenegró Lengyelországot verte kétszer, Gdyniában 26–20-ra, míg Bijelo Poljéban 33–23-ra nyertek Jelena Deszpotovicsék. Jeca a hazai mérkőzésen lőtt két gólt.

Arna Sif Palsdottír az izlandi válogatottban játszott két meccset Szlovénia ellen. A Sif Reykjavikban egy, a celjei visszavágón két gólt szerezett. Az izlandi fővárosban 30–30 lett a végeredmény, Szlovéniában 28–18-ra nyertek dél-nyugati szomszédaink.

Kapusunk Szabó Dóra és Borgyos Panna a magyar ifjúsági válogatott tagjaként szerepelt a dabasi négy nemzet tornáján. A mieink a nyitányon Hollandiát verték 39–27-re, ezen a meccsen csak Szabó Dóri jutott szerephez. A második fordulóban Norvégia ellen nyert 33–21-re a magyar csapat, ekkor már Panna is megmutathatta magát, lőtt is két gólt. A zárónapon Dániát verte Bohus Bea csapata 39–26-ra. A sikerből Szabó Dóri védéseivel, Borgyos Panna pedig négy góljával vette ki a részét.

Támogatóink