Magabiztos rajt!

Már az első félidőben eldöntötte a két pont sorsát a DVSC SCHAEFFLER a 2022/23-as bajnokság nyitómeccsén. A debreceni lányok bronzérmeshez méltó játékkal verték meg az Alba-Fehérvár együttesét.

Ahogy azt a mérkőzés felvezetésekor Szilágyi Zoltán is elmondta, a bajnoki rajt mindig fontos, meghatározhatja a következő hetek teljesítményét is. Éppen ezért volt különös jelentősége az Alba elleni nyitánynak, amely jó hangulatban kezdődött el.

Az első percekben Katarina Sztosics semlegesítése okozott gondot a debreceni védelemnek, a szerb átlövő a kilencedik percben már a negyedik gólját szerezte. Szerencsére a mi lányaink is termelték a gólokat, így végig vezettünk, amikor pedig sikerült rendezni a védekezést rohamosan nőni kezdett a különbség. A 20. percben, Szabó Nina labdaszerzés után lőtt gólt, majd nem sokkal később Töpfner Alexandra is betalált. Ekkor már 14–8-ra vezettünk, s a vendégek mestere, Józsa Krisztián kikérte a második idejét. Szünetig tovább nőtt a különbség, joggal szólt a vastaps már harmincpercnyi játék után.

A folytatásban hamar tízgólosra nőtt a különbség, végleg egyértelművé vált, hogy a két pont sorsa eldőlt. Szilágyi Zoltán bátran forgathatta a csapatot, kipróbált jó néhány felállást, miközben a debreceni lányok jól védekeztek, s látványos gólokat lőttek.

Sajnálatos momentum volt Besszer Borbála súlyosnak tűnő sérülése egy vétlen szituációban, ez úton kívánunk jobbulást a fehérváriak tehetséges játékosának!

Magabiztos, bronzérmeshez méltó győzelemmel kezdtük az új szezont, s ha tetszett, jövő pénteken visszavárunk mindenkit, hiszen hazai pályán fogadjuk az MTK-t.

DVSC SCHAEFFLER – ALBA-FEHÉRVÁR 33–23 (19–11)
Debrecen, 1100 néző: V: Kiu G., Kiu T.

DVSC: Gabriel – TÖPFNER 6 (2), Hámori K. 1, Tóvizi 3, Hornyák D. 1, VÁMOS P. 3, VÁMOS M. 5. Csere: Torda (kapus), KÁCSOR 3, Szabó N. 2, Bordás 1, PLANÉTA 4, Jezsikava 2, M. Costa 1, Petrus 1, Csernyánszki. Edző: Szilágyi Zoltán

FEHÉRVÁR: Pijevic – Szemes, Afentaler 3, Besszer 1, Varga E. 2, Sztosics 6 (2), Takó 3. Csere: Tóth N. (kapus), Boldizsár B. 1, Utasi 3, Smbatian 2, Dubán 1, Zrnic 1, Bojtos. Edző: Józsa Krisztián

Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–3. 16. p.: 10–6. 21. p.: 14–8. 32. p.: 21–11. 47. p.: 29–19. 52 p.: 32–20.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: A mérkőzés elején Tamara Sztosics semlegesítése okozott gondot. Aztán összeszedtük a védekezésünket. Ebben a periódusban kihasználtuk a vendégek hibáit, működött a gyors játékunk, így az első játékrészben eldőlt a két pont sorsa. Örülök a jó rajtnak!
Józsa Krisztián: Az első tíz percben tartottuk a lépést a hazaiakkal, aztán buta hibákat követtünk el, s ezt kíméletlenül megbüntette a DVSC. Szünet után valamelyest javult a védekezésünk, ám a támadójátékunkkal ekkor sem lehettem elégedett. Remélem Besszer Borbála sérülése nem súlyos!

Támogatóink