Magabiztos siker Bogláron

Nehezen lendült játékba a csapat Balatonbogláron, de Kácsor Gréta és Petrus Mirtill vezérletével végül simán szereztük meg a két pontot a NEKA otthonában.

Nem indult számunkra jól a meccs, ziccerek maradtak ki, becsúszott néhány technikai hiba, s ezt a lelkes hazai fiatalok kihasználták. Petrus Mirtill és Kácsor Gréta tett arról, hogy beinduljon a gépezet, az ő góljaikkal vezettünk 7–3-ra. A védekezésünk rendben volt, kidomborodott a két együttes közti fizikális különbség, s ha kevesebbet hibázunk, már szünetre nagyobb lehetett volna a különbség.

A folytatásban Vámos Petra villant kétszer, fokozatosan nyílt az olló, s a 40. percben Kácsor Gréti hatodik góljával már tízzel jártunk előrébb (11–21). A végjátékban újra jött néhány technikai hiba, így végül 11 gólos lett a különbség, a jól küzdő boglári fiatalok ellen.

Folytatás szombaton a Bajnok Ligájában, a Győri Audi ETO otthonában.

NEKA–DVSC SCHAEFFLER 19–30 (7–12)
Balatonboglár 200 néző. V: Bátori B., Szécsi B.

NEKA: Zaj – Miklós K., BATÓ 4 (1), Lapos 1, GYŐRI V. 4, Faragó L. 2, Wald 2.  Csere: Csapó Kincső (kapus), Pálmai, Munteanu-Korodi 1, MOLNÁR D. 3, Matucza, Berei, Kriston K. 1, Petruska, Hengl 2 Edző: Bakó Botond
DVSC: Bartulovic – Grosch 1, Planéta, Vámos P. 2, Haggerty 1, KÁCSOR 6, PETRUS 6 Cs: Csernyánszki 2, JOVOVICS 3, Füzi-Tóvizi 2, E. Johansson, Töpfner 2 (1), HÁMORI K. 3, M. Costa 1 Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–1. 13.p.: 3–7. 21.p.: 6–8. 28.p.: 7–11. 39.p.: 11–20. 47.p.: 13–25.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1

MESTERMÉRLEG
Bakó Botond: Találkoztunk egy olyan ellenféllel, amely számunkra útmutató. Látnunk kell, mi az irány, mi kell ahhoz, hogy magasabb szintre lépjünk. Rengeteg hiba volt mindkét oldalon, nálunk talán azért mert túlságosan tiszteltük az ellenfelet. Voltak jó periódusaink, de meg kell tanulnunk huzamosabb ideig jól kézilabdázni.
Szilágyi Zoltán: Örülök, hogy egy ilyen fiatal tehetséges csapat ellen játszhattunk. A NEKA sokig jól tartotta magát, de a védekezésünk rendben volt, s kijött a javunkra a fizikális különbség. Az első félidőben sok problémánk volt a helyzetek kihasználásával, ezelet a hibáinkat a hazaiak kihasználták.

Támogatóink