Magabiztos siker Mosonmagyaróváron

Jó védekezéssel és határozott támadójátékkal magabiztosan szereztük meg a két pontot a Mosonmagyaróvár otthonában.

A mérkőzésre kijelölt játékvezetői duó egyik tagja, Bóna Szabolcs rosszulléte miatt Felhő Ferencnek kellett beugrania, régi párja Öcsi Tamás mellé, ám a váltás logisztikai része nem ment zökkenőmentesen, így húszperces késéssel kezdődött találkozó. Megteltek az UFM Aréna lelátói, s mintegy húszan Debrecenből is vállalták az oda-vissza 800 kilométeres utazást.

Nagy iram és sok hiba jellemezte az első perceket. Aztán megtaláltuk az ellenfél nyitott védekezésének ellenszerét, összeállt a védekezésünk, Oguntoye Viktória elkapta a fonalat a kapuban Triffa Ági az MTK elleni meccsen szenvedett térdsérülést, így nem számíthatott rá a szakmai stáb), Kovács Anna és Vantara-Kelemen Éva támadásban remekelt, így a félidő hajrájában négy góllal vezettünk. Aztán kettős emberhátrányba kerültünk, s ezt jól használták ki a mosonmagyaróváriak, s megfelezték hátrányukat.
Az egyik kiállításunkból még majdnem egy perc áthúzódott a folytatásra, ennek ellenére mi kezdtük jobban a második félidőt és egy 5–1-es rohammal megnyugtató előnyre tettünk szert. Jelena Deszpotovics is elkapta a fonalat, Lotte Grigel és Bulath Anita jól fogta össze a csapatot, Arany Rebeka pedig magabiztosan lőtte be ziccereit. Ahogy múltak a percek, egyre közelebb kerültünk a győzelemhez, amely figyelembe véve a Móvár remek idei mérlegét mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény.
Az utolsó percekben a két szurkolótábor közösen énekelt a csarnokban, minkét fél megtapsolta a saját és az ellenfél játékosait is, a DVSC SCHAEFFFLER pedig két nagyon fontos ponttal a tarsolyában indulhatott haza.

EUFIRE MOSONMAGYARÓVÁR–DVSC SCHAEFFLER 22–29 (13–15)
Mosonmagyaróvár, 1100 néző. V: Felhő, Öcsi
MOSONMAGYARÓVÁR: Dányi – Kovacsicz 2, Kopecz 2, Tilinger 2, Horváth B. 1,  SZARKOVÁ 4, Hajtai 1. Csere: Herczeg L, Fritz (kapusok), Vukcsevics, Hudák, BÍZIK R. 8 (1), Katona F., Gyimesi, Bardi F. 1, Domokos 1. Edző: Bognár Róbert
DVSC: OGUNTOYE – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 7 (3), Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 5, Bulath 1, VANTARA-KELEMEN 6. Csere: Szabó D. (kapus), Grigel 2, Punyko, Bordás, ARANY 4, Zamfirescu, Szabó P., Borgyos 1. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása. 5 perc: 2–3. 12. p.: 6–5. 22. p.: 8–11. 37. p.: 14–19. 48. p.: 18–24. 54. p.: 20–27.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG
Bognár Róbert: – Ezúttal nem éreztem az együttesben azt az erőt és lendületet, amely az utóbbi időben jellemző volt ránk, és a DVSC sokkal jobb csapat annál, hogy ezt ne használja ki.
Köstner Vilmos: – Lelkiismeretesen felkészültünk az egyre jobb eredményeket elérő hazaiakból, és kiváló hangulatú mérkőzésen maximális taktikai fegyelemmel megérdemelt győzelmet arattunk.

Támogatóink