Magasabb osztályban bizonyíthatnak!

A Szent István SE ellen kezdi meg ma szereplését a DVSC SCHAEFFLER U19 az NB I/B Keleti csoportjában. Kudor Kitti fiatal együttese nagy lelkesedéssel várja ezt a jelentős erőpróbának ígérkező idényt!

A csapat a tavalyi szezonban százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg az NB II Észak-keleti csoportját, s a legjobb mérlegű bajnokként jutott fel a felnőtt másodosztályba. A tizenhat csapatos NB I/B-ben folytatják a lányok, ahol összesen harminc mérkőzést játszanak, a pontvadászat szombaton kezdődik, az első ellenfél a Szent István SE, idegenben.

„Az idei felkészülésünk nem volt olyan hosszú, mint az előző szezonban – mondta el Kudor Kitti. – Picit a Covid minket is hátráltatott ebben az időszakban, de elvégeztük azt a munkát, amit szerettünk volna. Természetesen ez egy hosszabb fejlődési folyamat része, messze vagyunk még attól, amit szeretnénk látni, de bízom benne, hogy hétről-hétre egyre inkább visszakapom azokat a dolgokat a játékosoktól, amiket látni szeretnék tőlük a pályán.”

A lányok július 15-én kezdték meg a felkészülést, egy hetet edzőtáboroztak Hajdúnánáson és több felküszélési mérkőzést is játszottak másodosztályú együttesek ellen.

„Mindenképpen nagyon hasznosak voltak a felkészülési mérkőzések, megtapasztalták a játékosok az NB I/B sebességét, fizikális különbségeit az NB II-höz képest – fogalmazott az edző. – A lányoknak még szoknia kell ezt az osztályt, a felkészülési mérkőzések első félidőiben még kissé megilletődötten kézilabdáztak, a második játékrészekben már bontogattuk a szárnyainkat. Abban reménykedem, hogy néhány forduló elteltével már a meccsek elejétől sokkal keményebb ellenfélnek fogunk bizonyulni.”

A célként megfogalmazott bennmaradáshoz három együttest kell megelőzni, a 13. hely más biztos kvótát jelent a következő évi másodosztályú bajnokságra. Az eredményességi célok mellett természetesen egyéb elvárásokat is megfogalmazott az edző.

„Nagyon fontos, hogy egyénileg is fejlődjenek a játékosok, továbbá arra helyezzük a hangsúlyt, hogy jó védekezésből gyors gólokat tudjunk szerezni, de ehhez még idő kell – zárta gondolatait a tréner. –  Ahogy egyre több mérkőzés lesz mögöttünk a szezon előrehaladtával, úgy lesz egyre jobb a játéknak ezen eleme is.”

A Szent István SE-DVSC SCHAEFFLER U19 NBI/B-s bajnoki mérkőzés 18 órától kezdődik a tököli sportcsarnokban. A sípot a Benya-Hantos Dorina, Kovács Kamilla bírópáros fújja majd.

Támogatóink