Magyar Kupa: magabiztos továbbjutás

Már az első félidőben eldőlt az Eger elleni MK-mérkőzés, amelyen remek hangulatot teremtettek a debreceni szurkolók.

Nem egészen 72 órával a DVSC SCHAEFFFLER– ESZTERHÁZY SC bajnoki után újra találkoztak a csapatok.  Ezúttal az egriek voltak a házigazdák, s a Magyar Kupa 4. fordulójába jutás volt a tét.

A nemzeti ünnep előestéjén több mint hetven Loki-szurkoló volt ott lelátón, s ezért köszönet és elismerés jár az egri klub pozitív hozzáállásának, hiszen a kötelezően előírtnál jóval több jegyet biztosítottak szurkolóinknak. Cserébe a debreceni ultrák fantasztikus hangulatot varázsoltak a csarnokba.

A Loki most sokkal koncentráltabb volt védekezésben, mint a pénteki bajnoki találkozón, Triffa Ági pedig remekül védett, így hamar ellépett a debreceni csapat. A hazaiak közül sokáig csak Sári Barbara volt eredményes, a 19. percben akár a Sári Barbara– DVSC SCHAEFFFLER 4–9 is szerepelhetett volna az eredményjelzőn. A támadójátékunkba ugyan sok hiba csúszott, de akadtak szép támadások, látványos gólok.

Harmincpercnyi játék után eldőlt a továbbjutás kérdése, a folytatásban mindenki lehetőséghez jutott a Loki-tábor pedig élvezte a meccs minden pillanatát. Magabiztosan hozták a lányok a kötelező győzelmet, amiért joggal szólt a vastaps, ám találkozó végén saját kedvenceink kívül a lelkes egri csapatot is megünnepelték a debreceni drukkerek.

Az MK 4. fordulójának sorsolása október 30-án lesz.

MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ
ESZTERHÁZY SC–DVSC SCHAEFFFLER 20–31 (9–17)
Eger 300 néző. Vezette: Marton Zs., Szabó E.
EGER: Győrffy – SÁRI 5 (2), Buzsáki 1, Hanczvikkal 1, Kobela 5, Juhász R. 1, Sallai 1. Csere: Leiner, Tóth A. (kapusok), Petrovics 2, Sepsi, BORBÉLY M. 4, Brettner, Bocsi. Edző: Debre  Viktor.
DVSC: TRIFFA – Varsányi, KOVÁCS ANNA 6 (1), DESZPOTOVICS 6, TÓVIZI 6, Bulath 2, VANTARA-KELEMEN 4. Csere: Oguntoye (kapus), Zamfirescu 1, Arany 2, Szabó P., Bordás 2, Borgyos 2 (2). Edző: Pal Oldrup Jensen.

Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3.
Az eredmény alakulása. 10. perc: 3–4. 20. p.: 5–11. 33. : 9–19. 54. p.: 16–28.

MESTERMÉRLEG
Debre Viktor: Ezúttal is kiderült, hogy a DVSC jól felkészített csapat, a kupameccsen jobban védekeztek, mint a pénteki bajnokin és ehhez jó kapusteljesítmény párosult, így az első félidőben komoly előnyre tett szert a vendégcsapat. Nekünk az ilyen meccsekből tanulnunk kell, így annak örülök, hogy a szünet után már jobban játszottunk.
Pal Oldrup Jensen: A péntekinél jobb védekezésnek és kapusteljesítménynek köszönhetően húsz gólon tartottuk ellenfelünket. Sok volt az ütközés a játékunkban, ez mindenképpen pozitívum, Fontos számunkra a Magyar Kupa, így örülök a továbbjutásnak.

Támogatóink