DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Majdnem, majdnem, majdnem!

Nagyon közel volt a DVSC SCHAEFFLER a Győr legyőzéséhez és a Magyar Kupa döntőhöz. A szezonban már harmadszor állt a csapat a bravúr kapujában, de hiába küzdöttek hősiesen a debreceni lányok, maradt a majdnem!

Hetedik Magyar Kupa négyes döntőjére készült a debreceni együttes, s a fináléba jutásért az ötszörös BL-győztes Győr volt az ellenfél. Alig telt el másfél perc, amikor számunkra sokkoló dolog történt, egy szerencsétlen ütközés után Mariana Costa maradt a földön. Brazil jobbszélsőnket mentő vitte el a csarnokból, kiderült, hogy többszörös arccsonttörése, állkapocscsont-törése és agyrázkódása van, Budapestre szállították, ahol megműtik.

A megrázó esemény dacossá tette a csapatot, káprázatos periódust produkálva a 9. percben 5–1-re vezettünk, Catherine Gabriel halmozta a bravúrokat, Kácsor Gréta és Planéta Szimonetta bombái ellen nem volt ellenszere a zöld-fehéreknek. Remek sorozatunk Szimó véleményes kiállítása után tört meg, emberelőnyben zárkózott az ETO, mi pedig egy kicsit megtorpantunk, így a 19. percben át is vette a vezetést a Rába-parti együttes. Szerencsére csak a lendületünk tört meg, a csapat nem, így hiába próbált ellépni az ellenfél, szívós és elszánt volt a Loki, harminc perc után csak két góllal járt előrébb az ETO.

Szünet után is bátran, nagy szívvel harcolt a DVSC SCHAEFFLER, s bár a 46. perc elején Ana Gros találatával már 24–20-ra vezetett a Győr. Szilágyi Zoltán időkérése után a meccs során másodszor is felvállaltuk a hét a hat elleni játékot, méghozzá sikerrel, három és fél perc alatt megfeleztük a különbséget (26–24). Ahogy közeledett a mérkőzés vége, úgy lett egyre egyértelműbb, hogy megint nagyon közel leszünk a Győrhöz. De, hogy ennyire! Az 57. percben Csernyánszki Liliána, az 59.-ben Vámos Petra góljával zárkóztunk fel egyre, s mivel kivédekeztük a Győr utolsó – több, mint egy perc hosszúságú – támadását, még elindulhattunk az egyenlítésért.

Nem sikerült, így maradt a majdnem bravúr, amely után okkal járt a vastaps a vesztesnek, a hatalmasat harcoló DVSC SCHAEFFLER-nek.

GYŐRI AUDI ETO KC–DVSC SCHAEFFLER 27–26 (16–14)
Tatabánya 2000 néző. V: Andorka Hucker

GYŐR: TOFT – GYŐRI-LUKÁCS 5, GROS 5 (1), Oftedal 3, Broch 1, Nze Mnko 3,  Schatzl Nadine. Csere: Haugsted1, Blohm  8 (1), Rjü, Faluvégi 1, Fodor Cs., Brattset 1. Edző: Ambros Martin
DVSC: GABRIEL – M. Costa, KÁCSOR 5, BORDÁS 3, PLANÉTA 6. VÁMOS P. 4, Vámos M. Csere: GIEGERICH (kapus), Töpfner 4 (2), Szabó N 1 (1), Hámori K. 1, Petrus 1, Füzi-Tóvizi, Csernyánszki 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek:  3/2, ill. 4/3

MESTERMÉRLEG
Ambros Martin: A szokásos szoros meccset játszottuk a Debrecennel. Mindent kiadott magából ellenfelünk, mi pedig nem játszottunk a tudásunkhoz méltóan. Egy kis szerencse is kellett a döntőbe jutáshoz, de a legfontosabb, hogy sikerült!
Szilágyi Zoltán: Nagyon büszkék lehetünk a csapatra, ezzel együtt bosszantó, hogy ebben a szezonban harmadszor jártunk nagyon közel ahhoz, hogy bravúros eredményt érjünk el a Győr ellen. Ha egy kicsit rutinosabbak vagyunk, sikerülhetett volna. Mariana Costa súlyos sérülése nagyon érzékenyen érinti az egész csapatot, reméljük, minél gyorsabban felépül.

Támogatóink