DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Már nincs esély a negyeddöntőre

Jó kezdés után összeomlott a fáradt magyar válogatott Dánia ellen, s így magabiztosan nyertek az északiak. Ezzel eldőlt, hogy a mieink számára a középdöntő jelenti a végállomást!

A magyar válogatott a keddi szünnapon átköltözött Barcelonába, hiszen a középdöntőben a katalán metropolisztól harminc kilométerre fekvő Granollersben lép pályára a csapat. A Palau d’Esports de Granollersben mindjárt létfontosságú meccs várt a mieinkre, hiszen csak a Dánia elleni győzelemmel maradhatott volna esélyünk a negyeddöntőbe jutásra.

A nagy tétnek megfelelően idegesen, de koncentráltan, harcosan kezdtek a magyar lányok. A jó védekezés mellé precíz volt a támadójáték, így a 13. percben 7–4-re vezettünk, sőt labdánk volt a négygólos vezetéshez…

Ezt az esélyt elszalasztottuk az északiak pedig éltek a lehetőséggel, villámgyorsan eltüntették hátrányukat. S ezen a világbajnokságon már sokadszor, kiderült, hogy a csereként pályára lépő játékosok nem tudják felvenni a ritmust. Hiába játszott Vámos Petra ihletett formában – góljain kívül büntetőket, kiállításokat harcolt ki –, támadójátékunk totális csődöt mondott. 7–4 után, 17 perc alatt mindössze négyszer voltunk eredményesek, így harmincpercnyi játék után négy góllal vezettek a dánok.

Szünet után pedig – nincs rá jobb szó – összeomlott a magyar válogatott. Persze ebben benne volt a németek elleni csata fáradtsága, a vb-lebonyolítás igazságtalansága – a mieink öt órát buszoztak kedden, miközben a csoportmeccseket is Granollersben játszó dánok pihengettek –, de akkor is szomorú volt látni, ami a pályán történt.

Ezzel a vereséggel a magyar válogatott elvesztette matematikai esélyét is a nyolc közé jutásra, de még két meccs vár a lányokra, Kongó és Dél-Korea ellen.

MAGYAROROSZÁG–DÁNIA 19–30 (11–15)
Granollers, 1700 néző. V: D. Loncar, Z. Loncar (horvátok)

MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Lukács V. 1, Szöllősi-Zácsik 2, Bordás 2, Planéta, Vámos P.3 (1), Márton G. 1. Csere: Szikora (kapus), Klujber, Háfra N. 2, Kácsor 4 (3), Tóth E. 2, Szabó L., Fodor Cs., Kovács Anett 2, Albek. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Támogatóink