DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Maradjon a lendület!

A Mosonmagyaróvár elleni győzelem emlékével a háta mögött, immáron Kudor Kitti irányításával fogadja a DVSC SCHAEFFLER pénteken 17 órakor a Kisvárda együttesét.

Az MKC elleni 28–24-es idegenbeli siker természetesen jót tett a debreceni lányok lelkének. A játékosok vasárnap, a mosonmagyaróvári mérkőzés után az öltözőben tudták meg, hogy a bajnokság hátralevő részében a közös megegyezéssel távozó Köstner Vilmos helyett Kudor Kitti irányítja majd a csapatot. A lányok, akik sokat köszönhetnek leköszönő edzőjüknek örültek, hogy Vili bá’ egy szép győzelemmel búcsúzott el a kispadtól.

Hétfőn pedig elkezdődött a felkészülés a következő meccsre, a pénteki, Kisvárda elleni találkozóra. Akad törleszteni valónk a Várdával szemben, hiszen szeptember 9-én, a szezon talán leggyengébb támadójátékát produkálva 21–18-ra kikaptunk a szabolcsi városban.

Az MKC elleni győzelem egyik kulcsát, Csapó Kyra második félidei kaputeljesítménye jelentette. De mi kellett a szünet utáni remek játékhoz?

„Számomra sokat jelentett a védekezés, ami előttem volt, a többieknek pedig, hogy én hátul tudtam a többieknek egy stabil pontot adni” – mondta a közel ötvenszázalékos hatékonysággal védő kapus. – Fontos volt, hogy ki tudtuk zárni a külvilágot és csak magunkra koncentráltunk, így percről-percre váltunk egyre magabiztosabbá. Ezzel együtt pedig elbizonytalanodott az ellenfél, így lett a félidei háromgólos hátrányból négygólos győzelem.”

A lányok a Kisvárda ellen ott folytatnák, ahol Mosonmagyaróváron abbahagyták.

„Nagyon remélem, hogy át tudjuk vinni a folytatásra a vasárnapi lendületet – folytatta Csapó Kyra. – Azt látom az edzéseken, hogy mindenkinek sokat jelentett a győzelem, szeretnénk bebizonyítani, hogy nem csak véletlen volt az az eredmény. Ugyanarra a küzdőszellemre, határozott védekezésre lesz szükség és akkor megszerezzük az újabb két pontot.”

A Kisvárda februárban négyszer lépett pályára, s nem lehet elégedetlen a mérlegével. A szabolcsi együttes legyőzte idegenben a Szombathelyt, hazai pályán szerzett két-két pontot a Dunaújváros és a Boglári Akadémia SZISE ellen, majd a hónap utolsó napján, e hét keddjén kikapott a Győrtől. Ezzel a hat ponttal stabilizálódott is a Várda helyzete, hiszen biztos távolságra van a kiesőzónától.

A március 5-én, pénteken 17 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Kisvárda-Master Good SE mérkőzést Bujdosó Máté és Horváth Viktor vezeti. A találkozót a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően nem tekinthetik meg a helyszínen szurkolók, de élőben közvetíti a Debrecen Televízió és online a dehir.hu/dtv internetes oldalon is követhető lesz.

Támogatóink