Maradjon a lendület!

A Szombathely elleni mérkőzés utolsó húsz percében nyújtott teljesítmény, illetve a találkozó végén bemutatott önfeledt örömtánc mutatja, hogy rátalált a helyes ösvényre a DVSC SCHAEFFLER.

Pedig a szombati meccs első negyven perce messze volt a tökéletestől, végig a vendégeknél volt az előny. Védekezésben és támadásban sem találtuk a ritmust, s amikor a 38. percben 21–17-re vezetett Szombathely rossz sejtéseink voltak.

Aztán mintegy varázsütésre megváltozott minden. Összeállít a védekezés, a Bordás Réka, Hornyák Dóra, Tóvizi Petra trió áthatolhatatlan fallá vált, mögöttük Csapó Kyra hatástalanította az ellenfél lövéseit, s támadásban is átszakadtak a gátak. Végre működött a csapat lerohanása, de felállt fal ellen is megtaláltuk a réseket, így a 46. percben Elke Karsten góljával a mérkőzésen először átvettük a vezetést (23–22). Innen pedig már nem lehetett megállítani a száguldó DVSC-t, 32–24 lett a végeredmény (a meccs utolsó 22 percét 15–3-ra hoztuk), s kezdődhetett az örömtánc.

„Úgy érzem, hogy szombaton kitörtünk saját magunk árnyékából, s a meccs utolsó periódusában végre úgy kézilabdáztunk, ahogy tudunk – mondta a szombaton hat gólig jutó Vámos Petra. – Szeretnénk mindig ilyen színvonalon teljesíteni, ez a célunk!”

Szerdán Dunaújvárosi KKA ellen folytatja szereplését a DVSC SCHAEFFLER, idegenben, de nem a Duna-parti városban, a DKKA ugyanis Rácalmáson rendezi hazai mérkőzéseit, méghozzá zárt kapuk mögött. A két csapat augusztus 1-én, Balatonbogláron találkozott, s akkor 33–24-re nyert a DVSC SCHAEFFLER, de egy felkészülési mérkőzésből botorság lenne messzemenő következtetéseket levonni. A Kohász eddigi négy meccse közül kettőt megnyert, Rácalmáson verte a Szombathelyt 24–23-ra, a Boglári Akadémia SZISE együttesét pedig 30–28-ra, – azaz ideiglenes otthonában eddig veretlen tétmeccsen –, míg idegenben kapott ki az Alba Fehérvártól és a Siófoktól.

„A boglári edzőmeccs óta mind a két keretben történtek változások, mindkét csapatnak vannak sérültjei – folytatta Vámos Petra. – Bár Bulath Anita sérülése miatt nem játszhat ellenünk, biztosan alaposan felkészíti a játékunkból a Dunaújvárost, de ha megmarad az előző meccs végi lendületünk, akkor megszerezzük a két pontot.”

A Dunaújvárosi KKA–DVSC SCHAEFFLER mérkőzést Rácalmáson, rendezik, zárt kapuk mögött. A szeptember 23-án, 18 órakor kezdődő találkozót Horváth Péter és Marton Balázs vezeti.

A meccset élőben közvetítjük a DVSC Kézilabda YouTube csatornáján.

Támogatóink