MÁRIÁN BLANKA EHF MESTEREDZŐ LETT

A DVSC Kézilabda Akadémia szakembere angol nyelven teljesítette az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) mesteredzői kurzusát.

 

A 2022-es magyarországi férfi Európa-bajnokságon kezdődött meg az EHF által megszervezett mesteredzői kurzus. Hét európai ország, összesen huszonegy edzője nyert felvételt az angol nyelvű képzésre, köztük Márián Blanka, a DVSC Kézilabda Akadémia edzője.

„Nagyon sokat tanultam ezen a kurzuson a kézilabda minden területéről – mondta el Márián Blanka. – Minden szegmensnek volt egy elismert, jelentős tapasztalatot szerzett oktatója, aki magas szakmai színvonalat képvisel. Sokat dolgoztunk a mesteredzői címért, mindemellett jó csapatot alkottunk a többiekkel.”

A magyarországi férfi Európa-bajnokság mellett még két eseményen, a portugáliai U20-as férfi Európa-bajnokságon, illetve a jelenleg is zajló női EB-n is teljesítettek egy-egy modult a hallgatók. Az edzésvezetés mellett olyan területeken is be kellett mutatni tudásukat a leendő mesteredzőknek, mint például a fizikai és mentális felkészítés, a mérkőzéselemzés, a prevenció vagy a vezetői képességek. A három modul végén Szlovéniában a korábban beadott szakdolgozatot kellett megvédeni.

Gratulálunk Márián Blankának az EHF mesteredzői cím megszerzéséhez!

 

Master Coach Course, EHF 2022 Women’s Euro – Slovenia, North Macedonia, Montenegro, Ljubljana, Slovenia, 12.11.2022, Mandatory Credit © Jure Erzen / kolektiff

Támogatóink