Meg kell szakadni a győzelemért!

Karnik Szabina szerint a Vác elleni győzelem nem élet vagy halál kérdése. Sokkal több annál…

dvsc_vac_behar2

– Nyerünk – vágja rá pillanatnyi gondolkodás nélkül a „mi lesz pénteken” kérdésre Karnik Szabina. – Nincs más választásunk, mert feltétlenül szükségünk van a két pontra. Az MTK elleni sokkoló vereség után nem volt időnk keseregni, tudtuk, hogy péntekre, a Vác elleni hazai meccsre kell koncentrálnunk. Hétfőn videóztunk, átbeszéltük a meccset, kedden pedig már úgy mentünk edzeni, hogy nyernünk kell pénteken. A Vác kemény ellenfél, minden poszton vannak jó játékosaik, s Bíró Blanka személyében egy remek kapusuk, aki a világbajnokságon is bizonyított. Az MTK ellen mindenki nagyon akarta a győzelmet, lehet, hogy egy kicsit „túlakartuk” azt a meccset, ezért nem jött össze semmi. Éppen ezért pénteken forró szívre és hideg fejre lesz szükségünk.

Tone Tiseljt is meglepte a csapat vasárnapi játéka, ám a sok nagy csatát megélt szlovén mester pontosan tudja, hogy előre kell nézni.

– A vesztes meccs után Tone Tiselj kérdezte tőlünk, hogy miért lógatjuk a fejünket – folytatta Szacsa. – Igen bosszúsak, szomorúak voltunk, mert tudjuk, hogy ennél többre vagyunk képesek, s nem azért dolgozzunk, hogy ilyen elemi hibák miatt kicsússzon egy győzelem a kezünkből. Az edzőnk azt mondta, hogy az élet ilyen, jön a következő meccs, ki lehet javítani a hibánkat. Menni kell tovább, csinálni a dolgunkat. Hajtós meccs lesz a pénteki, amelyen csak tökéletes csapatmunkával nyerhetünk. Fontos, hogy az ilyen nehéz szituációkban biztassuk egymást, ha valaki hibázik, akkor próbáljuk meg segíteni. Pénteken nem lesz időnk keseregni, hogy rontottunk egy lövést, menni kell vissza. Meg kell szakadni a győzelemért!

Támogatóink