Megerősített háttérrel a nemzetközi kupáért

Megtartotta szokásos szezonnyitó sajtótájékoztatóját a DVSC Kézilabda Kft.

„Zajlik az élet a debreceni sportban, ezt jelzi, hogy tegnap alakult meg a DVSC Egyesület, amely visszanyúl a hagyományokhoz és fel szeretné karolni azt a két sportágat, a focit és a kézilabdát, amely kiemelt szerepet játszik a város életében – kezdte mondandóját Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere. – A DVSC szívügy és közügy Debrecenben! Ezt mutatja az a jelentős infrastruktúra fejlesztés, a Hódos átalakítása, melynek eredményét már az előttünk álló szezonban is láthatják a szurkolók. A járványveszély sok mindent felülír a világban, de Debrecen tartja a beruházási tempót, nem tervezünk olyat, ami a beruházások visszafogásával jár. Ez a jelentős felújítás évekkel ezelőtt indult, több lépcsőben valósul meg TAO-s, illetve városi támogatásnak köszönhetően. Jelenleg a pálya új talaja készül, amely megfelel az európai szövetség legmagasabb szintű elvárásainak. Emellett két karzattal bővül a nézőtér, igazi katlan lesz a csarnok, de megújul a büfé és jó néhány kiszolgáló helyiség is, s elkészült egy funkcionális edzőterem.”

Harmadik évét kezdi meg DVSC SCHAEFFLER néven csapatunk, s az együttműködés példaértékűnek számít nem csak a debreceni, hanem a magyar sportban is.

„Ez a harmadik év, amit közösen kezdünk el, s úgy érzem megtaláltuk a számításunkat, s remélem a klub is így van ezzel – kezdte mondandóját Szabó Péter a FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője. – Örülünk, hogy az újabb támogatókkal, még bővebb körben folytathatjuk a munkát, amit elkezdtünk.  A csapat mind anyagi lehetőségek terén, mind szervezetileg fejlődött. Konkrét elvárásunk nincs, de ahogy a félbemaradt szezonban negyedik helyen állt a csapat, reményeink szerint ebben a bajnokságban is eléri ezt a pozíciót. S persze bízunk benne, hogy az EHF Európa Ligában is jól teljesítenek majd a lányok!”

A Papp László által említett funkcionális edzőteremről a KATKER 2005 Kft. tulajdonosa, Katona Zoltán beszélt.

„Számunkra is történelmi jelentőségű ez a terem, amelyet felajánlottunk a DVSC kézilabdázói és akadémistái számára, hiszen cégünk rengeteg szabadtéri BeStrong Kondiparkot épített már, de ez az első beltéri beruházásunk – fogalmazott Katona Zoltán. – Ez a cég egyik tevékenységi köre, a másik a Szertár Sportbolton keresztül a sportruházat értékesítés. Ennek keretében 15 éve öltöztetjük a DVSC női kézilabdacsapatát, a klub az egyik legrégebbi partnerünk, boltvezetőnk pedig az egykori kiváló DVSC-játékos, Nyilas Tünde. Ez a kapcsolat nem csak üzleti, hanem sportbaráti. Helyi cégként szívügyünk a debreceni sport és a lehetőségeinkhez képest igyekszünk támogatni a debreceni egyesületeket. Ez a felajánlás is azért született, hogy erősítsük az együttműködést és bízunk benne, hogy hozzá tudunk járulni a csapat sikeres szerepléséhez!”

A járványveszély miatt félbeszakított bajnokság után kezdte meg felküszélést a 2020/21-es szezonra a DVSC SCHAEFFLER. De milyen évet vár az ügyvezető?

„Nehezebb időket élünk, éppen ezért nehéz a célkitűzéseket meghatározni – mondta Ábrók Zsolt a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. – A bajnokság lebonyolítása elég ingoványos, több forgatókönyv is van. Amire fel kell készülni, hogy ez egy érdekes év lesz, és nem csak arról fog szólni, hogy ki milyen gyors, fizikailag mennyire felkészült, a mentális erőnek nagyobb jelentősége lesz. Van olyan alternatíva, hogy néhány hónap alatt lezajlanak a bajnokság küzdelmei, majd tavasszal következik a nemzetközi kupaszereplés. Nagy kihívások elé nézünk, a jelenlegi keretünk és hátterünk elegendő arra, hogy nemzetközi kupás helyen végezzünk, nem titkolt célunk a negyedik hely a bajnokságban. A nemzetközi kupában szeretnénk ismét a csoportkörbe jutni. Az elmúlt években stabil közösség alakult ki körülöttünk, amelybe beletartoznak a támogatók, a szurkolók is, ez biztosította a DVSC Kézilabda Kft. működését. Ezekben a nehéz időkben nemhogy csökkent volna, bővült a támogatói kör. Igyekszünk a belénk fektetett bizalmat meghálálni. A harmadik szezonunkat kezdjük meg névadó szponzorunkkal, akitől a pénzügyi támogatáson túl egyéb háttértámogatást is kapunk.”

A sajtótájékoztató végén Ábrók Zsolt ügyvezető bemutatta a csapat 2020/2021-es szezonban használatos hivatalos mezeit. A mezek hamarosan megvásárolhatók lesznek webshopunkban.

Támogatóink