DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Megfogyatkozva is remekelt a CSAPAT!

Remek védekezésünknek és szünet utáni remek támadójátékunknak köszönhetően magabiztosan nyertünk a tavalyi bronzérmes otthonában.

Két fontos emberünk már a meccs előtt hiányzott: Anca Giegerich keresztszalag-szakadása, Vámos Míra pedig betegsége miatt nem lehetett ott a csapattal Mosonmagyaróváron. 

Remek hangulatban kezdődött a rangadó, mindkét oldalon érezhető volt a feszültség, ennek tudható be a sok hiba. Hiába léptünk meg két góllal (2–4), magára talált a hazai csapat és fordított (5–4). Szilágyi Zoltán időkéréssel próbálta rendezni a sorokat – sikerrel, hiszen Hornyák Dóra egészpályás góljával újra kettővel vezettünk (7–9). Nem alakult jól a félidő hajrája, hiszen egy perc alatt vesztettük el két jobbátlövőnket: Planéta Szimonetta piros lapot kapott, Deonise Fachinello jobb keze pedig beakadt az ellenfél mezébe, kificamodott a kisujja és hosszan felszakadt a bőr két ujja között.

Így a második játékrész elején Szimó a pálya széléről szurkolt a többieknek, Deo pedig a mosonmagyaróvári kórházban várta a folytatást, amely 12–12-ről indult.

A folytatást, amelyre érkezett Kovács Anna, s ha már pályára lépett lőtt négy és fél perc alatt három gólt, s mivel Karina Jezsikava is beköszönt, hamar elléptünk négy góllal. Parádés volt a védekezésünk, s szinte hibátlan a támadójátékunk, így Tóvizi Petra találatával hamarosan már hattal jártunk a vendéglátók előtt (15–21). Innen már csak zárkózni tudott az MKC, a hazaiak minden lépésére volt válaszunk. Feljavult Petrus Mirtill, Csapó Kyra fontos pillanatokban védett, s Szabó Nina is jól szállt be a meccsbe, Anna pedig továbbra is varázsolt. Az első játékrészben ziccereket hibázó, Mariana Costa is jól tért vissza, az ő találatával vezettünk először nyolccal (20–28). Innen már nem volt visszaút a Mosonmagyaróvár számára, a hajrában fiataljaink is pályára léptek, ifjú balszélsőnk, a 17 éves akadémista Makó Zoé debütált a felnőtt NB I-ben.

A hatalmasat küzdő és remekül játszó csapat megérdemelte a meccs utáni körtáncot, s meccs vége után tíz perccel Deonise Fachinello is befutott, méghozzá jó hírekkel. Brazil átlövőnk kezét összevarrták, de nem tört és nem szakadt el semmije.

MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁRI KC–DVSC SCHAEFFLER 23–31 (12–12)
Mosonmagyaróvár 1100 néző. V: Felhő, Öcsi

MOSONMAGYARÓVÁR: Szemerey – Mihály P., ASANIN 5, TÓTH E 7, Pásztor N. 2, Tóth G. 2, Hajtai 2. Csere: Mistina (kapus), Kovács P., Török L. 1, Lancz 1, Milics 3, Kojics. Edző: Gyurka János
DVSC: CSAPÓ KYRA – M. Costa 2, Fachinello 1, Tóvizi 1, HORNYÁK D. 2, VÁMOS P. 5, Petrus 3. Csere: Torda (kapus), JEZSIKAVA 4 (1), Bordás, Arany 1, SZABÓ N. 2, Planéta 3 (2), Poczetnyik, KOVÁCS ANNA 7 (1), Makó. Edző: Szilágyi Zoltán.

MESTERMÉRLEG
Gyurka János: Jól felkészített nemzetközi rutinnal rendelkező csapat a DVSC, ezt be is bizonyította. Nem kezdtük jól a meccset, de az első játékrész szoros volt, szünet után 19 gólt kaptunk, ez nagyon sok. Úsztunk az árral, nem tudtunk dominálni. Megérdemelten nyert a Debrecen!
Szilágyi Zoltán: Nagyon értékes két pontot szereztünk, örülünk a győzelemnek, amelyet egy komoly kézilabda-fellegvárban arattunk. Az első félidőben kimaradtak a helyzetek, a második játékrészben már megtaláltuk a megfelelő helyeket és eredményesen fejeztük be az akciókat. A védekezésünkkel az egész meccs alatt elégedett voltam, Nem ijedtünk meg az előnyünktől, mindig mentünk előre! Nagyon fontos volt Kovács Anna kiváló játéka!

Támogatóink