Megfogyva, de becsülettel

Alaposan megfiatalított csapattal lépett pályára a DVSC-TVP az FTC otthonában, s amíg erővel bírta a csapat tisztességgel helyt is állt.

A sérülés miatt hiányzó Marija Garbuz, Jelena Deszpotovics, Tóvizi Petra és Marincsák Nikolett nélkül nagyon nehéz feleadatnak ígérkezett a BL-negyeddöntős Ferencváros otthonában pályára lépni. A gondok ellenére remekül kezdte a mérkőzést a DVSC-TVP, s az első perc végén Karina Jezsikava két találatával vezettünk.  Aztán elkapta a fonalat a zöld-fehér csapat, de szünetig dicséretesen tartotta magát a debreceni csapat. Karina igazi vezérnek bizonyult, de a többiekre sem lehetett panasz. Sorra léptek pályára a fiatalok, s nem vallottak szégyent, sőt Kenyeres Barbara megszerezte első gólját a felnőtt első osztályban.

A második játékrészben már érződött a fáradtság, egyre nagyobb fölénybe került a jól játszó Fradi. Ezzel együtt tisztességgel helyt állt a DVSC-TVP Európa egyik élcsapatának otthonában.

FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA–DVSC-TVP 33–20 (18–13)
Elek Gyula Aréna, 400 néző. V: Felhő, Öcsi

FTC: BÍRÓ B. – LUKÁCS 5, Jovanovics 3, Snelder 3, Szekeres, Kovacsics 3 (2), Szarka 2. Csere: Pena 3, Hornyák D. 2, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 6, Schatzl 2 (1), Mészáros R., Faluvégi 3, Mód 1. Edző: Elek Gábor
DVSC: Horváth-Pásztor – Csáki 2, Punyko 3, Sirián, SISKA 2, JEZSIKAVA 9 (1), Kelemen 1. Csere: Lajtos, Szabó D. (kapusok), Pénzes 2 (2), Varsányi, Tóth M., Kenyeres 1, Bordás. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–2. 6. p.: 5–2. 11. p.: 6–6. 16. p.: 11–6. 23. p.: 12–11. 41. p.: 25–15. 50. p.: 29–18
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 7/3

MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: –Tudtuk, hogy a Debrecen négy hiányzóval érkezik, és ehhez képest nagyon korrekten harcolt az első félidőben. A kispadon levő többlet kidomborította a két csapat közötti különbséget, és el is döntötte a meccset, teljesen elfáradt a Debrecen a második félidő közepére, de ez ebben a helyzetben teljesen természetes. Nagyon sok sikert kívánok nekik, és kívánom, hogy jól sikerüljön a következő évük. Sosem csináltam belőle titkot, hogy kedvelem a debreceni kézilabdát, Gratulálok a csapatomnak, a kötelezőket teljesítettük, a Bajnokok Ligájában a nyolcba jutottunk, a bajnokságban a BL-indulásra jogosító helyre értünk, és a Magyar Kupa-győzelem a hab a tortán, de úgy gondolom, hogy sikerest évet zárhatunk a jövő héten.
Tone Tiselj: – Először is szeretnék gratulálni a Fradinak. Mindig öröm számunkra, amikor a Ferencváros ellen játszhatunk, hiszen a világ egyik legjobb csapata, világklasszis játékosokkal, akiktől nagyon sokat tanulhatunk. Ma veszítettünk, de nagyon nehéz dolgunk volt, mert négy játékosunk sem állt rendelkezésre, közülük ketten a kezdő hetesünkből estek ki, ugyanakkor jó lehetőség volt ez azoknak a játékosainknak, akik eddig kevesebb szerepet kaptak. Technikailag jól oldottuk meg a szituációk nagy részét, de sajnos nem tudtunk mit kezdeni a gyors indításokkal. Elégedett vagyok a lányaimmal, de a Ferencváros jobb csapat nálunk, és ezt meg is mutatta ma.

Támogatóink