DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Megharcoltunk a továbbjutásért

Idegőrlő meccsen jutott tovább Békéscsabán a Magyar Kupában a DVSC-TVP.

bcsaba_dvsc__mk_2016

Pfúúú… Ez nem volt egyszerű. Sőt…

Na de, kezdjük az elején. Több mint száz debreceni szurkoló a lelátón, garantált volt a remek hangulat, merthogy a mostanság tetszhalott hazai tábor is mutatott életjeleket a nagy rivális érkezésének tiszteletére.

Úgy kezdtünk, ahogy ilyen helyzetben kell, azaz jól védekeztünk, kisebb hibákkal, de eredményesen támadtunk, 5–1-re elléptünk, úgy hogy Lajtos Nóri is lőtt egy egészpályás gólt. (Ez volt pályafutása első találata, amihez ezúton is gratulálunk.) Éppen megnyugodtunk volna, amikor egy csapásra minden elromlott. De nem csak úgy, egy kicsit, hanem igazából. A káoszhelyzetet – melyhez jelentősen hozzájárult az ihletett formában védő Triffa Ágnes – jól használta ki a hazai együttes, s egy 13–3-as szériát összehozva hatgólos előnyre tett szert. Hol volt már a nyugalom, amikor 14–8-as békéscsabai vezetésnél megkezdődött az első játékrész utolsó perce. Az a hatvan másodperc, amelyben sok minden megfordult. Ekkor is hibáztunk nagyokat, de a küzdőszellemnek köszönhetően kétszer is labdát szereztünk, s Varsányi Nóri két góljával közelebb kerültünk a vendéglátóhoz.

Az idegtépő második játékrészben nagyot harcolt a Loki. Siska Pálma elképesztő gólokat szerzett, a beállósaink folyamatos veszélyt jelentettek, Karina Jezsikava igazi vezérnek bizonyult.

Így felzárkóztunk, majd egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük. A legfontosabb pillanatban Siska Pálma olyan bombát eresztett el, amely ellen nem lehetett ellenszer, így a legvégén hiába egyenlített ki az elmúlt hetekben rengeteget fejlődő, s ezúttal is nagyot harcoló Békéscsaba, a döntetlennel a vendégcsapat, a DVSC-TVP jutott az MK negyedik fordulójába. Így a Viharsarokban ünnepelhetett a száz debreceni drukker és a csapat, vidám lett számunkra a vasárnap!

BÉKÉSCSABAI ENKSE–DVSC-TVP 27–27 (14–10)
Békéscsaba, 1100 néző. V: Bán, Szloska
BÉKÉSCSABA: TRIFFA – Diószegi, VASZLEUSZKAJA 8 (5), Walfisch 3, Kovacsevics 3, Glusica 2, Gávai 1. Csere: Terenyi (kapus), Vukajlovics 1,  ZÖLDI-TÓTH K. 5, Djukics, MIHÁLFFY 3. Edző: Skaliczki László
DVSC: LAJTOS 1– Varsányi 3, SIRIÁN 3, Deszpotovics, JEZSIKAVA 7, Garbuz 2, Kelemen 1. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), PUNYKO 4, B. KLIKOVAC 2, Marincsák, SISKA 4, Csáki 1. Edző: Tone Tiselj.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/0

MESTERMÉRLEG
Skaliczki László: – Dicséretet érdemelnek a lányok, bár ha a kritikus pillanatokban jobb döntéseket hozunk, meglehetett volna a továbbjutás. Egy kitűnően felkészített csapat ellen játszottunk döntetlent, amely lökést adhat a folytatatásra.
Tone Tiselj: – Triffa Ágnes teljesítménye erőt és önbizalmat adott a hazaiaknak, de mi is remekül harcoltunk.

Támogatóink