Megizzadtunk a két pontért

Remek hangulatban, egy  végsőkig harcoló vendégcsapat ellen nyert fontos meccset a DVSC SCHAEFFLER.

Az a csapat amely pontot szerzett az Elek Gyula Arénában és magabiztosan nyert Vácon könnyedén veri a  pont nélkül álló Békéscsabát! Sokan így érkeztek a Főnix Csarnokba, Köstner Vilmos azonban pontosan tudta, hogy verejtékes meccs vár csapatára.
„A Békéscsaba mind a három eddigi meccsét két góllal veszítette el, akár hat pontja is lehetne, így mi úgy készülünk, mintha egy hatpontos csapat ellen lépnénk pályára” – mondta a beharangozóban a DVSC SCHAEFFLER edzője, s nem tévedett.

Igaz, 2–0-ra vezettünk, ám a Békéscsaba hamar visszakapaszkodott, s szívósan harcolt. A vendégek nem ismertek eladott labdát, mentek küzdöttek, ráadásul Kopecz Barbara, Marincsák Nikolett és Alekszandra Vukajlovics extra produkcióval rukkolt ki, így akadtak kellemetlen pillanataink.

Szerencsére debreceni oldalon is akadtak remek produkciók, Bulath Anita például hozta a megszokott válogatott formáját, Vámos Petra élete ötödik felnőtt NB I-es meccsén úgy játszott, mint egy rutinos róka, Kovács Anna pedig – érezvén a csapat nehéz helyzetét – kirángatta magát a gödörből és nagyon sokat tett hozzá a sikerhez. Persze kellettek Vantara-Kelemen Éva rafinált góljai, s a hajrára feljavuló csapatvédekezés is. Végül aztán sikerült bedarálni a nagyot harcoló Békéscsabát, így a kezdődobást elvégző 90 éves Bagoly Károly – csapatunk legidősebb bérletese – szép emlékként teheti be vitrinjébe a csapattól kapott sálat.

A DVSC SCHAEFFLER öt meccs után kilenc ponttal várhatja a folytatást,  a „Szép volt lányok” okkal szólt a meccs után, s nem csak ennek a győzelemnek!

DVSC SCHAEFFLER–EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE 32–30
(15–14)
Debrecen, 2700 néző. V: Horváth P., Marton B.
DVSC: Triffa – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 8 (3), BULATH 6 (3), Bordás 2, Deszpotovics, VANTARA-KELEMEN 4 Csere: Oguntoye. (kapus), VÁMOS P. 7, KarstenKarnik, Tóvizi 3, Arany, Petrus 1 Edző: Köstner Vilmos
BÉKÉSCSABA: Balog J. – Kovács Anett 3, Vukajlovics 5, J. Agbaba 1, KOPECZ 9 (2), Bottó, Mézes 3 Csere: Horvát D. (kapus), MARINCSÁK N. 6 (2), Kukely 2, Dombi K., Barján 1 Edző: Horváth Roland

Az eredmény alakulása. 4. perc: 3–1. 8. p.: 3–5. 13. p.: 7–6. 19. p.: 9–11. 26. p.: 12–11. 33.p.: 17–15. 41.p.: 20–21. 51.p.: 27–25. 56.p.: 31–27. 
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/6, ill. 6/4.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Védekezésben egész mérkőzésen nem tudtuk megoldani azokat az egyéni feladatokat, amelyekre készültünk. Igaz, hogy csak három napot tudtunk készülni, de sokkal több időnk az EHF-kupa fordulói közötti bajnoki mérkőzésekre sem lesz. Ettől függetlenül gratulálok a csapatomnak a bajnoki rajthoz, most ugyan nem tudtuk megismételni azt a nagyszerű játékot, amit már mutattunk, de küzdöttünk becsülettel ezúttal is.
Horváth Roland: – A munkánk gyümölcse most már egyszer be kell, hogy érjen, most is nagyot küzdöttünk, jó mérkőzést játszottunk, Debrecenben ki lehet kapni két góllal, úgy tűnik, ez a kettes szám egy bűvös szám lesz nekünk. A vereség ellenére nem ássuk meg a sírunkat, dolgozunk tovább.

Támogatóink