Megszenvedtünk a két pontért

Végletekig kiélezett mérkőzésen szereztük meg a két pontot a DKKA rácalmási albérletében.

A sérült Jelena Deszpotvics és Alekszandra Vukajlovics nélkül utazott el Rácalmásra a DVSC SCHAEFFLER, a keretben viszont ott volt a Békéscsabáról visszatért Vámosi Panna.

Mindkét csapat sok hibával kezdte a meccset, sok volt az eladott, elszórt labda, kevés a gól. A 10. percben 3–1-re vezettünk, ám ez sem nyugtatta meg a csapatot. Megérezték a lehetőséget a hazaiak és egy jó sorozattal fordítani tudtak (8–5). A jól védő Csapó Kyra és Kovács Anna góljai tartották a lelket csapatunkban, amely szünetre utolérte a DKKA-t.

A folytatásban legalább már elhúzni nem engedtük a riválist, ám játékunk messze volt a tökéletestől. Többször is lett volna esélyünk lezárni a csatát, ám a kulcspillanatokban rendre hibáztunk, az ellenfél pedig élt a sansszal, s visszakapaszkodott. A kiélezett végjátékban Vámosi Panna biztos kézzel lőtte be a büntetőket, Kovács Anna is fontos gólokat szerzett, ám a főszerep Csapó Kyráé volt. A legfontosabb bravúrját a végére tartogatta Kyra az utolsó percben egygólos Loki vezetésnél kivédte Román Dorina büntetőjét!

Így, ha a vártnál nagyobb küzdelemben is, de megszerezte sorozatban negyedik győzelmét a DVSC SCHAEFFLER

DUNAÚJVÁROSI KKA–DVSC SCHAEFFLER 23–24 (11–11)
Rácalmás, zárt kapuk mögött. V: Horváth P., Marton B.

DKKA: HLOGYIK – Mihály 1, Barján 2, SZALAI B. 5, Dabevszka, FERENCZY 6, Kazai 2. Csere:Wéninger (kapus), Nick, Román D. 5 (5), Sziráki, Krupják-Molnár 1, Schatzl Natalie 1, Jovovity. Edző: Vágó Attila
DVSC: CSAPÓ KYRA – Arany, KOVÁCS ANNA 9 (1), Tóvizi 3, Hornyák D. 2, VÁMOS P. 4, Vantara-Kelemen 3. Csere: Giegerich (kapus), Karsten, Bordás, Bánfai, Vámosi P. 3 (3), Petrus. Edző: Köstner Vilmos

Az eredmény alakulása. 10. perc: 1–3. 17.p.: 8–5. 29.p.: 11–11. 33.p.: 11–12. 40.p.:15–17. 42.p.: 17–17. 52.p.: 18–20. 56.p.: 21–23. 58.p.: 23–23.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/5, ill. 6/4.

MESTERMÉRLEG
Vágó Attila: Óriásit küzdött a csapatom, így megnehezítettük, a DVSC dolgát. Ez a meccs a vereség ellenére nagyon sokat adhat nekünk a jövőre nézve.
Köstner Vilmos: Nem játszottunk jól, ráadásul a Dunaújváros halogató taktikája nagyon nem feküdt nekünk. Hosszas védekezése után elkapkodtuk a támadásainkat, így a jól kézilabdázó hazai csapat megnehezítette a dolgunkat.

Támogatóink