Megszenvedtünk a két pontért!

Hatgólos hátrányból fordítva szerzett két pontot a nagyot küzdő DVSC SCHAEFFLER.

Tudtuk, hogy nehéz lesz, de arra talán nem számítottunk, hogy ennyire.

Remekül kezdett a vendégcsapat, mi pedig támadásban nem találtuk a ritmust, védekezésben pedig a fővárosiak átlövései okoztak gondot. Marincsák Nikolett és Pál Tamara tüzelt kívülről, méghozzá pontosan, így Szilágyi Zoltán már a 9. percben, 7–4-es MTK vezetésnél időt kért. Ez sem segített, hiszen hamarosan megduplázta előnyét a fővárosi együttes (4–10). Mariana Costa gólja szakította meg a több, mint ötperces debreceni gólcsendet, de a komolyabb felzárkózás még váratott magára. A félidő hajrájára Torda Vanessa érkezett a kapuba, javult a védekezés, így szünetig sikerült közelebb férkőzni a remekül kézilabdázó vendégekhez.

A folytatásban aztán nekilódult a Loki, Kovács Anna gólja után jött egy Vámos Petra tripla, s a 36. percben máris 16–16 állt az eredményjelzőn. A vezetést azonban ekkor még nem sikerült átvenni, ez csak tíz perccel később jött össze – persze, hogy egy Vámos Petra góllal (24–23). Ehhez kellett a sokat javuló védekezés és Csapó Kyra bravúrjai. Nem sokkal később Kovács Anna negyedik találata után volt először kétgólos az előnyünk (27–25). Kekezovity Anna góljával tíz perccel a vége előtt még zárkózott az MTK, s akkor nem gondoltuk volna, hogy a kék-fehérek nem lőnek több gólt.

Márpedig nem lőttek, mi pedig kétszer voltunk eredményesek a hektikus utolsó tíz percben, így nagyot küzdve megszerezte a csapat az újabb két pontot.

Újabb lépést tettünk a célunk felé, s már nagyon közel vagyunk….

DVSC SCHAEFFLER–MTK BUDAPEST 29–26 (12–15)
Debrecen, 1000 néző. V: Rontó, Szanyi

DVSC: Csapó Kyra – M. COSTA 3, JEZSIKAVA 4 (1), Hornyák D. 1, Bordás 1, VÁMOS P. 6, Petrus 4. Csere: Torda (kapus), Planéta 3, Szabó Nina 1, Tóvizi 1, Poczetnyik L., Kovács Anna 4 (2), Vámos M. 1, Fachinello. Edző: Szilágyi Zoltán
MTK: Győri B. – Bánfai K., Kekezovity 4, MARINCSÁK 7, Szabó Laura, PÁL T. 9 (1), Pelczéder. Csere: Hlogyik (kapus), Mazák-Németh, ROMÁN 3, Dakos 2, Koronczai, Juhász Eszter, Sallai N. 1. Edző: Vida Gergő

Az eredmény alakulása. 4. perc: 1–2. 7. p.: 2–4. 13. p.: 4–10. 19. p.: 7–11. 29. p.: 11–13. 36.p.: 16–16. 42.p.: 19–21. 46.p.: 24–23. 50.p.: 27–25.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 1/1.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Benne volt a pakliban, hogy nehéz meccs lesz, s így is történt.  Felszabadultan, teher nélkül játszott az MTK, mi pedig nem igazán tudtuk kihasználni a ziccereket. Görcsösen játszottunk, nem jó, nem szép játékkal, de győztünk, ez pedig a csapata mentális erejét mutatja.
Vida Gergő: – Nem vagyok bosszús, inkább büszke vagyok a csapatomra. Megnehezítettük a harmadik helyen álló csapat dolgát, jól küzdöttünk, de összességében a végjátékban megérdemelten nyerte meg az összecsapást a DVSC.

Támogatóink