Megtört az átok, győzelem az MTK otthonában!

Négy év és egy nap, sorozatban négy elveszített mérkőzés után megtört a rossz sorozat, nyertünk az MTK otthonában.

Utoljára 2014. október 26-án sikerült idegenben megverni az MTK-t, azóta minta átok ült volna a csapaton, amikor a kék-fehérek otthonában lépett pályára. A lányok arra készültek, hogy véget vetnek a negatív szériának

Bár Bulath Anita góljával vezettünk, az első játékrész jelentős részében úgy tűnt, nem most van a napja, hogy megszakítsuk a rossz sorozatot. Sok hibával kézilabdáztunk, nem tudtuk kihasználni az ellenfél megingásait, így harmincpercnyi játék után 13–12-re vezettek a hazaiak. Az már ekkor látszott, hogy Triffa Ágin nem múlik majd a siker, kapusunk ihletett formában védett, ám a játék csak nem akart összeállni.

A folytatásban aztán mintha egy teljesen más Lokit láttunk volna. Feljavult a védekezés, Kovács Anna és Jelena Deszpotovics elkapta a fonalat, Bordás Réka labdaszerzéseivel tört borsot a kék-fehérek orra alá, a szélsők veszélyesek voltak, s mivel a kapuban Triffa Ági ott folytatta, ahol szünet előtt abbahagyta, szép lassan felőröltük az MTK ellenállását. Fordítottunk, aztán egy markáns rohammal tetemes előnyre tettünk, szert, s hatgólos vezetéssel fordulhattunk a hajrára. A vendéglátók még tettek egy elkeseredett kísérletet a felzárkózásra, ám ezt a rohamot is visszavertük, nyertünk 28–22-re megtörve ezzel a nyomasztó sorozatot.

Négy év és egy nap után végre nyertünk az MTK otthonában, ami erőt és hitet adhat a csapatnak a folytatásra!

MTK-BUDAPEST–DVSC SCHAEFFLER 22–28 (13–12)
Népfürdő utca 300 néző. Vezette: B. Pech, Vágvölgyi
MTK: Lajtos – Slakta, KARNIK SZ 6 (3), Tóth E. 2,  Dakos 1, TERMÁNY 5, STRANNIG 4. Csere Győr (kapus): Kovács G., Mihályffy 2, Bánfai 2, Nonn. Edző: Golovin Vlagyimir
DVSC: TRIFFA – VARSÁNYI 4, KOVÁCS ANNA 6 (4), Tóvizi, Zamfirescu, DESZPOTOVICS 6, VANTARA-KELEMEN 3. Csere: Oguntoye (kapus), Bulath 1, Grigel 6 (4), BORDÁS 2. Edző: Pal Oldrup Jensen

Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–1. 15.p.: 6–6. 19.p.: 9–7. 23.p.: 9–10. 33.p.: 15–13. 45.p.: 18–21. 52.p.: 19–25. 55.p.: 22–25.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 8/8.

MESTERMÉRLEG
Golovin Vlagyimir: A második félidő derekáig fej-fej mellett haladt a két csapat, ekkor azonban elfáradtunk, a jól játszó DVSC pedig kihasználta a hibáinkat, s magabiztosan nyert.
Pal Oldrup Jensen: Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen az MTK főként az első játékrészben jól kézilabdázott. Szünetben változtattunk, ennek eredményeként jobban védekeztünk, s mivel több jó egyéni teljesítmény is akadt, megérdemelten nyertünk!

Támogatóink