Mi volt itt, Uramisten: Final 4-ban vagyunk!

A Város Napja alkalmából fantasztikus sikerrel köszöntötte Debrecent a DVSC SCHAEFFLER! Csapatunk bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe!

40. perc: 13–20 az EHF Európa Liga négyes döntőjében is érdekelt Siófok ellen. Ez az a pillanat, amikor a legtöbb csapat feladná, a játékosok lehajtott fejjel várnák, hogy leperegjen az óra, vége legyen a kínszenvedésnek! A DVSC SCHAEFFLER nem ez a csapat…

De miként is jutottunk el eddig?

Összeszedetten, jól kezdett a Siófok, a vendégek jól védekeztek, a kapuban pedig Csapó Kyra húga, Kincső remekelt. Mentek előre tisztességgel a debreceni lányok, de a kapufa sem volt velünk, így hamar négygólos előnybe került a Siófok. Kudor Kitti 1–5-nél időt kért, kicsit rendezettebb lett a játékunk, felzárkóztunk egy egységnyire, de újra a vendégek percei következtek. Újra ellépett a Balaton-parti együttes, Kovács Anna vezérletével újra visszajöttünk egyre (9–10). A félidő végjátéka azonban egyértelműen Zdravko Zovko csapatáé volt, így 10–16-nál mentek pihenőre a csapatok.

A folytatásban érezhető volt, hogy egy másik DVSC tért vissza a pályára, feljavult a védekezésünk, a kapuban pedig Ann-Cathrin Giegerich hárított több lövést, ezzel együtt hiába kerültünk közelebb a vendégekhez, újra nőtt a különbség. Így jutottunk el a bevezetőben már említett 40. percig.

Reménytelennek tűnt a helyzet, 20–13-ra vezetett a Siófok, amikor kezdetét vette a csoda! Hornyák Dóra találata volt a jeladás a rohamra, fogyott a vendégelőny, de úgy tűnt, a Siófok kontrollálja a mérkőzést (48. perc: 20–24).  Itt valami átszakadt a lányokban, 7 perc 10 másodperc alatt lőttünk 8 gólt (!), a fáradó vendégek nem tudták megállítani a robogó Lokomotívot. A néhány perccel korábban letaglózott Jelena Deszpotovics önkívületben ment előre, Hornyák Dóra igazi vezér volt, Vámos Petra olyan gólokat lőtt 20 évesen, mint a legrutinosabb rókák, Vantara-Kelemen Éva megállíthatatlanul robogott, a kapuban pedig Anca Giegerich szó szerint lehúzta a rolót. Az eksztázis vége egy nyolc nullás roham, 20–24-ről, 28–24 lett az állás, innen pedig már nem volt visszaút a vendégek számára.

Kezdődhetett az örömtánc, 2017 után újra bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe a Loki!

MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ
DVSC SCHAEFFLER – SIÓFOK KC 31–27 (10–16)
Debrecen, zárt kapuk mögött. Vezette: Őri, Pozdena

DVSC: Csapó Kyra – Arany 1, KOVÁCS ANNA 6 (2), TÓVIZI 3, HORNYÁK D. 5 (1), VÁMOS P. 6, Petrus. Csere: GIEGERICH (kapus), DESZPOTOVICS 6, VANTARA-KELEMEN 3, Bordás 1, Csernyánszki, Karsten. Edző: Kudor Kitti
SIÓFOK: CSAPÓ KINCSŐ – Böhme, KISS N. 6, NIOMBLA 7 (4), JEZIC 6, TOMORI 5, Hársfalvi 1. Csere: Szikora (kapus), Juhász F., Mazák-Németh, Such, Aoustin 2. Edző: Zdravko Zovko

Kiállítások: 8, ill 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Az első félidőben nagyon jól játszott a Siófok, nem sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. A szünetben próbáltam nyugtatni a csapatot, mondtam, hogy van még harminc perc. Megpróbáltunk változtatni a folytatásra, s ez sikerült, amit pedig a hajrában produkált a csapat, arra nagyon büszke vagyok! Anca Giegerich kapusteljesítménye pedig fantasztikus volt, emellett nagyon sok jó egyéni teljesítményt láttam a második félidőben, ami korábban hiányzott!
Zdravko Zovko: Az első félidőben remekül kézilabdáztunk, de sajnos a hajrára elfogyott az erőnk. A Debrecen felőrölt minket a hajrában, kevés emberünk volt, így megérdemelt a hazaiak továbbjutása.

Támogatóink