Micsoda csata volt!

Fantasztikus hangulatú mérkőzésen az utolsó percig versenyben voltunk a győriekkel. Végül egy erősen vitatható hétméteres döntötte el a két pont sorsát.

Már kedden elfogyott az utolsó belépő, így zsúfolásig megtelt a Hódos a 2022-es esztendő utolsó meccsére, amelyen a bajnoki címvédő Győr volt a DVSC SCHAEFFLER ellenfele. Töpfner Alexandra betegsége miatt sajnos nem lehetett ott a csapatban, így Mariana Costa egyedül maradt a jobbszélen. ETO-góllal indult a rangadó, de Petrus Mirtill és Planéta Szimonetta találataival hamar átvettük a vezetést. Óriási volt az iram, mindkét csapat bátran, látványosan kézilabdázott. Kácsor Gréta ihletett formában játszott, „mesterhármasával” kétgólos lett az előnyünk (5–3), ám a bajnokcsapat egyenlített. Újabb Kácsor-gólok repítették a Lokit, Planéta Szimonetta és Petrus Mirtill is betalált, így újra kettővel jártunk a győriek előtt. (10–8). Az első játékrész hajrájára rendezte sorait a vendégegyüttes, így egygólos győri előnnyel térhettek pihenőre a csapatok.

A második játékrész is Gréti perceivel indult, így újra egyenlő lett az állás. Az ETO hiába próbálta meg lerázni a DVSC SCHAEFFLER-t, a szurkolók végig ott álltak a csapat mellett, a lányok pedig fantasztikusan küzdöttek a pályán.

A kiélezett hajrában négy perccel a vége előtt három góllal vezetett a Győr, (27–30), ám a Loki Jovovics Jovana, Vámos Míra és Szabó Nina találataival egyenlített. Aztán 92 másodperccel a befejezés előtt egy egyértelmű belemenés után büntetőt kapott a vendégcsapat, ezt Ana Gros belőtte, így az ETO-é lett a két pont, de a hatalmasat küzdő debreceni csapatnak is járt a vastaps a meccs végén!

DVSC SCHAEFFLER–GYŐRI AUDI ETO KC 30–31 (15–16)
Debrecen, 2000 néző. V: Hargitai, Markó

DVSC: GABRIEL – M. COSTA 3, PLANÉTA 3, Vámos P., Füzi-Tóvizi, KÁCSOR 10 (4), PETRUS 3. Csere: Torda (kapus), Bordás 2, Hámori 3, Szabó N. 2, Jovovics 1, VÁMOS M. 3. Edző: Szilágyi Zoltán

GYŐR: Silje Solberg – Faluvégi, RJU 7 (2), S. OFTEDAL 4, BLOHM 6, NZE MINKO 3, Schatzl Nadine 1. Csere: SANDRA TOFT (kapus), Broch 1, M. Hansen, Haugsted, Gros 3 (3), FODOR CS. 3, Győri-Lukács 3. Edző: Ambros Martín

Az eredmény alakulása. 2. perc: 2–1. 8. p.: 5–3. 22. p.: 11–12. 26. p.: 14–13. 29. p.: 14–16.
32.p.: 17–17. 42.p.: 21–23. 55.p.: 26–29. 58.p.: 30–30.
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/5.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Nagyszerű mérkőzést játszottunk a világ egyik legjobb csapata ellen, az utolsó percig meccsben voltunk. Többször is a kezünkbe vehettük volna az irányítást, ám ezekben a kulcspillanatokban hibáztunk. A szívünk vitt előre minket, jó teljesítményt nyújtottunk, panaszra nem lehet okom a vereségünk ellenére sem. Köszönöm szurkolóinknak az egész éves támogatást, fantasztikus ilyen közegben játszani.
Ambros Martín: – Egyre élesebb meccseket játszunk a Debrecennel, de ez tesz igazán jót a magyar bajnokságnak. Nehezen lett meg ez a két pont, igazi kihívás volt itt nyerni. Élvezetes meccset játszottunk, kiváló óévzáró volt ez. A nehéz napok után megmutatták játékosaim, mekkora is bennük a küzdőszellem.

Támogatóink