Micsoda feltámadás

Fergeteges hangulatú meccsen jutott tovább a DVSC-TVP az EHF Kupa harmadik selejtező körébe.

A debreceni ultrák a hosszú hétvégét kolozsvári és dunaszerdahelyi barátaikkal töltik, velük még erősebb volt a tábor.

Lajtos Nóra a meccs utáni sajtótájékoztatón foglalta össze a vasárnap lényegét. „Nagyon örülök, hogy ebben a csarnokban játszhatok, hogy DVSC-játékos lehetek. Nem sok embernek adatik meg, hogy ilyen közönség előtt kézilabdázzon. Remélem a fiúknak is bebizonyítottuk, hogy tudunk értük küzdeni!”

Mert ez a kétszer hatvan perc a küzdelemről, csapatszellemről szólt. Olyan hangulatban kezdődött a mérkőzés, amelyre valóban minden sportoló vágyik, s hiába volt pokoli a Hódos légköre a vendégszurkolók is remekül érezték magukat.

Madalina Zamfirescu hamar elkapta a fonalat, így 3–1-re és 4–2-re vezettünk. A szívós lengyel együttes azonban visszakapaszkodott és a vezetést is átvette. Aztán újra a mi perceink következtek, ezúttal Lotte Grigel és a kapuban parádézó Lajtos Nóra voltak a roham vezérei, így a szünetben 15–11-re vezettünk.

A második félidő elején hamar elkopott az előnyünk, sőt bő negyedórával a vége előtt még döntetlen volt az állás (18–18).

A fáradó csapatok csatájában hatalmas segítséget jelentett a lelátóról érkező bíztatás. A Lubin egyre többet hibázott mi egyre magabiztosabbak lettünk, így az utolsó percekben már nem volt miért izgulni, kezdődhetett az ünneplés.

A DVSC-TVP bejutott az EHF Kupa harmadik selejtező körébe, sorsolás kedden.

EHF-KUPA, NŐK, 2 SELEJTEZŐ KÖR, VISSZAVÁGÓ
Debrecen, 1700 néző. Vezette: Marta Sa, Vania Sa (portugálok)
DVSC-TVP–METRACO ZAGLEBIE LUBIN (lengyel) 26–20 (15–11)

DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi, PUNYKO 6, GRIGEL 5 (1), Sirián 1, ZAMFIRESCU 5, Hársfalvi 1. Csere: LAJTOS (kapus), Hajduch, CSÁKI 4 (2), Borges Lima, PALSDOTTÍR 3, Vantara-Kelemen 1 Edző: Tone Tiselj
ZAGLABIE: MALICZKIEWICZ – GORNA 5 (3), Maricz, Semeniuk 1, Milojevics 1, Pielesz 4 (1), Grzyb 2 Csere: Waz (kapus), Belmas, Buklarewicz 1, Wojtas 1, WAZNA 3, Jochymek, Trawczynska 2. Edző: Bozena Karkut

Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–2. 17. p.: 7–8. 23. p.: 12–9. 29.p.: 15–10. 34. p.: 15–14. 44. p.: 18–18. 53.p.: 22–19. 58.p.: 26–19.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 7/4.

Továbbjutott: a DVSC-TVP, 49-45-ös összesítéssel

MESTERMÉRLEG
ToneTiselj: – Az idényben most játszottunk a legjobban! Most először tartottuk húsz gólon ellenfelünket, amely jó passzban van, hazája bajnokságában sorra nyeri a találkozóit. Az ötvenedik percig kiélezett volt a csata, a végét azonban mi bírtuk jobban. Óriási hangulat volt a csarnokban, ez is kellett ahhoz, hogy továbbjussunk.
Bozena Karkut: – Nem tudtunk azon a szinten játszani, mint az első meccsen. A lehetőségeink megvoltak a gólszerzése, de sokat hibáztunk, nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Megérdemelten jutott tovább a Debrecen.

Támogatóink