Micsoda győzelem!

Hatalmas küzdelemben verte meg a DVSC SCHAEFFLER a Nyköbing csapatát az Európa Liga C-csoportjának nyitófordulójában. Anca Giegerich visszatérése parádésra sikerült!

A régi dicsőséges időket idéző hangulatban kezdődött el a DVSC SCHAEFFLER európai kupamenetelése, s az első percekben a játékra sem lehetett panasz. Az ellenállhatatlanul kezdő Planéta Szimonetta triplájával és Töpfner Alexandra hetesgóljával 4–1-re vezettünk a hatodik percben. Aztán feljavult a dán együttes védekezése, nem találtuk az utat a vendégek kapuja felé, így előbb egyenlített majd a vezetést is átvette a Nyköbing.

Madsen góljával a 22. percben már 10–7-re vezettek a vendégek, pedig közben Szilágyi Zoltán kikérte az első idejét. Egyértelmű volt, hogy meg kell állítani a dánok rohanását, s ehhez mindenképpen gólokat kellett lőni. Vámos Petra első találatával kezdtük meg a felzárkózást, Szimó is újra betalált, Anca Giegerich pedig tízhónapos kényszerpihenő után egy kivédett hetessel tért vissza, így a szünetre egyre csökkent a hátrányunk.

A második félidőben Vámos Petra szerezte az első gólunkat, majd Bordás Réka kopírozta le Planéta Szimonetta első félidei produkcióját, sorozatban háromszor köszönt be, (14–14). Egy újabb debreceni hullámvölgy után ismét ellépett kettővel a Nyköbing (15–17), de Petrus Mirtill lerohanásgólja után újra egyenlő volt (17–17).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, érezni lehetett, hogy aki még egyszer le tudja rázni riválisát, az megszerzi a két pontot. Szinte felrobbant a csarnok, amikor a 49. percben Kácsor Gréta bombájával újra nálunk volt az előny (22–21). Még egyszer egyenlíteni tudtak az északiak (23–23), de a hazai időkérés utáni három percet egy négy nullás rohammal zártuk.

Innen pedig már hiába kapaszkodott a Nyköbing, a kapuban a visszatérő Anca parádézott, a lányok pedig hatalmas csatában egy egységnyit megőriztek előnyükből.

Így győzelemmel kezdte Európa Liga-szereplést a DVSC SCHAEFFLER, tombolt a Hódos közönsége, mint a régi dicsőséges időkben! Ez Debrecen!

DVSC SCHAEFFLER–NYKÖBING FALSTER HANDBOLD (dán) 28–27 (10–11)
Debrecen, 1800 néző. V: Lidacka, Lesiak (lengyelek)

DVSC: GABRIEL – Töpfner 3 (3), PLANÉTA 7, Vámos P. 2, BORDÁS 4, KÁCSOR 7, Vámos M. Csere: GIEGERICH (kapus), Füzi-Tóvizi 1, Hámori K., Szabó N. 2, Jovovics, Petrus 1, M. Costa 1 Edző: Szilágyi Zoltán
NYKÖBING: Petersen – HALILCEVIC 5, Kristiansen, Jørgensen, Madsen 2, VAN DER VLIET 3, Mikkelsen 3. Csere: Greve (kapus), SAJKA 5 (2), SVELE 6 (3), S. A. Nielsen, A. W. Nielsen 2, Flader 1. Edző: Jakob Larsen

Az eredmény alakulása. 3. perc: 2–0. 8. p.: 5–1. 14. p.: 6–6. 20. p.: 7–9. 27. p.: 8–11. 35.p.: 14–14. 44.p.: 18–19. 51.p.: 23–21. 56.p.: 27–23.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/5.

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán
: – Egy kiváló csapat ellen vívtunk meg egy nagy csatát. Jól kezdtünk, majd megálltunk támadásban, ezt jól használta ki ellenfelünk. A második félidő aztán egy igazi taktikai csata volt, melyet végül a szív erejével vittünk sikerre egy nagyszerű hangulatú, parázs összecsapáson.
Jakob Larsen: – A vereség ellenére is úgy érzem, jó meccset játszottunk. Nagyon kellemetlen ellenféllel találkoztunk egy fenomenális hangulatú csarnokban, remélem fejlődni, tanulni azért tudtunk még így is.

Támogatóink