Micsoda rajt!

Biztosan győztük le az ősi riválist a bajnoki nyitányom, több jó teljesítmény is akadt a DVSC-TVP együttesében.

dvsc_bekescsaba_2016_17

Csapat és szurkolótábora is nagyon várta az új szezon kezdetét, így remek hangulatban kezdődött a keleti-magyarországi derbi. Az első tíz percben jól tartott magát az átalakulóban levő vendégcsapat, aztán Kelemen Éva, Karina Jezsikava, Bobana Klikovac, Jelena Deszpotovics, no meg a remekül védő Horváth-Pásztor Betti vezéreltével fokozatosan elhúzott a DVSC-TVP, szünetre hétgólosra nőtt az előny.
A folytatásban egyre inkább kidomborodott a két csapat közti különbség, köszönhetően annak, hogy a kispadról érkezők is jó teljesítményt nyújtottak. Végül az egész meccsen remekül védekező debreceni csapat magabiztosan nyert, az i-re Csáki Viki egész pályás gólja tette fel a pontot. Ünnepelt a Hódos közönsége, ilyen rajtról álmodott játékos, szurkoló és vezető egyaránt.

DVSC-TVP– BÉKÉSCSABAI ENKSE 31–19 (16–9)
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Horváth. P., Marton
DVSC: HORVÁTH-PÁSZTOR – Varsányi 3, B. KLIKOVAC 5, Punko 2, JEZSIKAVA 5 (3) Garbuz 1, KELEMEN 5. Csere: LAJTOS (kapus), DESZOTOVICS 3, Sirián, Marincsák 2 (2), TÓTH M. 3, Csáki 2. Edző: Tone Tiselj
BÉKÉSCSABA: Triffa – Kovács Anett , Vasziljevszka 3, VUKAJLOVICS 7 (3), Djukics, GLUSICA 5, Gávai 1. Csere: Kölcze (kapus), Bottó, Zöldi-Tóth K. 1, Walfisch 1, Diószegi, Mihályffy 1, Balogh Sz. Edző: Skaliczki László

Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–3. 12. p.: 7–6. 16. p.: 9–6. 24. p.: 15–8. 34. p.: 19–11. 42. p.: 24–14. 48. p.: 27–15. 53. p.: 29–18.
Kiállítások: 2 ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3 ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Tone Tiselj: – Tisztelem Skaliczki László munkásságát és tudom, hogy a nulláról kezdett csapatépítésbe. Jól rajtoltunk, s ami a legfontosabb kiszolgáltuk közönségünket, hiszen ilyen szurkolótábor előtt nem lehet rosszul kézilabdázni.
Skaliczki László: – Nagyon jól játszott a DVSC, sajnos csak tíz percig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel. A hazaiak sokat ütköztek, s ez felőrölte fiatal csapatomat. Túl vagyunk a bemutatkozáson, megyünk tovább előre, hogy jövőre is játszhassunk ebben a csodálatos hangulatban.

Horváth-Pásztor Bettina: – Nagyon vártuk a bajnokság első meccsét, örülök, hogy jól ment a csapatnak, s magabiztosan nyerttünk. Csodás dolog ilyen hangulatban kézilabdázni.
Triffa Ágnes: – Tudtuk, hogy a DVSC a mérkőzés esélyese, s ezt igazolták is a hazaiak. Mi egy út elején járunk, sok a fiatal játékosunk, nekik sokat kell fejlődniük, hogy hozzászokjanak az ilyen hőfokú csatákhoz.

Támogatóink