Minden kezdet nehéz!

A játék messze volt a tökéletestől, de a két pontot így is magabiztosan szerezte meg a DVSC SCHAEFFELR az újonc otthonában.

Tóvizi Petra lőtte a 2019/20-as női bajnokság első gólját az újonc Szt István SE monori „albérletében”, s pillanatokon belül 4–0-ra elhúzott a DVSC SCHAEFFELR. Monori Orsolya góljaival zárkózott a hazai csapat, s bár sok hibával játszottunk, így is hétgólos előnnyel térhettünk pihenőre. 

A folytatásban csak a különbség volt kérdéses, a SZISE szerette volna minél szűkebb vereséggel lehozni a debütálást, ennek érdekében hosszú lefolyású támadásokat vezetett a lelkes hazai csapat. Ezzel együtt is lehetett volna nagyobb is a különbség, ha kevesebbet hibázunk, de a lényeg, hogy győzelemmel kezdtük a szezont.

Ahogy Köstner Vilmos fogalmazott, minden kezdet nehéz! Ráadásul nyakunkon a folytatás, szerdán az Alba-Fehérvárt fogadjuk a Főnix Csarnokban

SZT. ISTVÁN SE–DVSC SCHAEFFLER 24–33 (10–17)
Monor, 150 néző. V: Hantos, Rózsahegyi.
SZISE: GERCSÓ – Horváth G. 1, MONORI 7, ARON 5, Tobak 1, Scheffer 4, Balog B. 2 (2). Csere: Mátéfi (kapus), Albert, Lyngby, Szerző 1, Tief 2, Pénczél 1, Varjú. Edző: Vojkovics Gyula
DVSC: Oguntoye – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 7 (1), Tóvizi 4, Deszpotovics 4, BULATH 6 (4), Vantara-Kelemen 3. Csere: Triffa, Szabó D. (kapusok) Arany 2, Bordás, Karnik Sz, 2, Vámos P., Petrus 1, Karsten 3, Poczetnyik. Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/5.

MESTERMÉRLEG
Vojkovics Gyula: Minél szorosabb meccset szerettünk volna játszani a nyitányon, az volt a célunk, hogy tíz gólon belül maradjunk, ezt teljesítettük.
Köstner Vilmos: Gyenge védekezésünk, sokszor lassú támadójátékunk, alkalmazkodott az ellenfél lassú, hosszú lefolyású kézilabdájához. De tudjuk, minden kezdet nehéz!

Támogatóink