DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Mögöttünk a sokk, előttünk a csabai túra

Elképesztő magabiztossággal értékesítette a szerdai MK-meccsen Csáki Viki a heteseket. Az Érd búcsúját jelentő utolsó két gólt egyaránt ő szerezte. Most azonban már Csabára koncentrál.

Ebben a szezonban eddig 40 hétmétereshez állt Csáki Viktória, s mindössze négy kísérletéből nem született gól, ami kiemelkedő statisztikai mutató. De korábban lőtt egyáltalán büntetőt?

– Nem ez volt a jellemző – mondja mosolyogva a DVSC-TVP jobbszélsője. – Amikor Metzben légióskodtam egyszer a Francia Kupa elődöntőjében hetespárbaj döntött a továbbjutásról, akkor én is szerephez jutottam. Végül csak én lőttem be a hétméterest, így kiestünk. Aztán idén ősszel úgy alakult, hogy egyre többször bízta rám a büntetőket Tone, de nem is gondoltam, hogy már a negyvenediken is túl vagyok. Az viszont biztos, hogy az előző harminckilenc összesen nem volt olyan nehéz, mint szerdán az utolsó. Elképesztő, amikor egy teli csarnokban a légy zümmögését is hallani lehet, ilyenkor tapintható a feszültség. Annyira izgultam, hogy még a meccs utáni sajtótájékoztatón is remegtem.

Érdekes, de Csakesz éppen a kiélezett pillanatokban nem hibázik. Szerdán az Érd ellen ötből ötöt lőtt be, a Nantes elleni visszavágón hétből hetet, Siófokon pedig nyolcból nyolcat.

– A siófoki meccs nagyon érdekes volt ebből a szempontból, hiszen alaposan elhúztak a hazaiak, így sokáig nem éreztem a tétet a büntetőknél – folytatta Viki. – Aztán az utolsó, időntúli hetes már az egyenlítésért ment, na, akkor már bennem volt a feszültség. De ez a szerdai ötödik volt eddig a legnehezebb, nem is tudom mit csináltam volna, ha kihagyom, és emiatt nem jutunk be a négyes döntőbe.

Történelmi tény, hogy belőtte, így bejutottunk, szombaton azonban újabb nehéz feladat vár a csapatra a Békéscsaba otthonában.

– Nagyon nehéz meccs vár ránk – beszélt a holnapról csáki Viki. – A Békéscsaba jön fel, egyre jobbak, nagyon sokat fejlődtek az elmúlt hónapokban. Nagyon össze kell szedni magunkat, hogy megszerezzük a két pontot, márpedig ez a célunk Túltettük magunkat az MTK-meccs okozta sokkon, mindenki észhez tért, ez szerdán látszott is. Nagyon fontos, hogy ne ragadjunk be a mérkőzés elején, jó lenne úgy kezdeni, mint szerdán az Érd ellen.

A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik Békéscsabán, a Városi Sportcsarnokban. A két játékvezető Bacs József Bóna Szabolcs lesz.

A találkozót a DVSC Kézilabda Kft. YouTube-csatornáján élőben közvetítjük!

Támogatóink