DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Most múlik pontosan!

Csodás hangulatú meccsen győzelemmel búcsúzott az EHF Kupától a DVSC SCHAEFFLER.

Mit szóljon az ember, amikor egy már tét nélküli meccsre, majd ezer kilométerre több mint százan kísérnek el egy csapatot? Márpedig velünk most ez történt. Ahogy üzenték is a srácok a csapatnak. „Minden kudarcban ott rejlik egy azzal egyenértékű siker magva”

Az már a múlt héten, a Kastamonu elleni vereség után eldőlt, hogy a Debrecen nem juthat tovább a sorozat negyeddöntőjébe. Mégis útra keltek a Loki szurkolói, és ott voltak Mostban. Így csodálatos hangulatban kezdődött a meccs, s bár az első percekben mi vezettünk nem volt felhőtlen a jókedvünk.

A két fiatal montenegrói sípmester ugyanis mindent megtett azért, hogy tönkretegye a jelenlevők szórakozását. Kényük-kedve szerint állítgattak ki játékosokat a két csapatból.  A legotrombább hibájukat éppen a Most kárára követték el, de minkét csapatot alaposan megzavarták ítéleteikkel. Akadt olyan periódus, amikor négy-négy mezőnyjátékossal játszott mindkét csapat, s egyik kiállítás sem volt értelmezhető. 

Ezzel együtt rendre előrébb jártunk egy-két góllal a rengeteg hibával tarkított meccsen, s ebben nagy szerepe volt a debreceni szurkolótábornak.
A második félidő elején hamar megléptünk négy góllal, ám nem sokáig örülhettünk, mert visszajött a meccsbe a Banik. Szimpatikus volt, hogy a cseh csapat úgy küzdött, mintha a továbbjutás múlna a meccsen, de ment előre a debreceni csapat is. Akadtak mélypontok, s persze ott voltak a véletlenszerű ítéleteikkel rendre főszereplővé előlépő montenegrói ifjú urak is, így izgalmas lett a végjáték. Sőt, nagyon izgalmas…

A dráma csúcspontján, tíz másodperccel a vége előtt, Manáková hetesét védte Oguntoye Viki, így győzelemmel búcsúztunk az EHF Kupától.
A nagy kaland számunkra Mostban véget ért, de minden percét élveztük.
Most múlik pontosan, sőt – kétpontosan…

EFH KUPA, A-CSOPORT, 6. FORDULÓ
DHK BANIK MOST (cseh)–DVSC SCHAEFFLER 28–29
(12–14)
Most, 1300 néző. V: Ivanovics, Vujisics

MOST: Müllerová – Kostelná 3, ZACHOVÁ 6 (1), Borovská 3,  SUSTKOVÁ 8 (3), Sipová. Mikulcik 3. Csere: Bezpalcová (kapus), Mikulasková, Strisková 1, Eksteinová 1, Hrbková MANÁKOVÁ 3. Edző: Jiry Táncos.
DVSC: Triffa – Arany, Kovács Anna 5 (1), Bulath 3 (1), TÓVIZI 2, DESZPOTOVICS 8, Vantara-Kelemen 1. Csere: OGUNTOYE, Szabó D. (kapusok), Borgyos 1, Karnik 2, Karsten, VARSÁNYI 3, BORDÁS 3, Szabó P. 1. Edző: Köstner Vilmos.

Az eredmény alakulása. 9. perc: 1–3. 13. p.: 3–3. 19. p.: 5–7. 33. p.: 12–16. 39. p.: 18–19. 53.p.: 28–27.
Kiállítások: 16, ill. 20 perc
Hétméteresek: 6/4, ill 3/2

MESTERMÉRLEG
Jiry Táncos: – Érzelmes meccs volt, amelyen mindkét szurkolótábor kitett magáért. A sorozatban most játszottunk a legjobban, volt is esélyünk a sikerre, de a jól játszó Debrecen volt a szerencsésebb a végjátékban.
Köstner Vilmos: – Jobb játékvezetést érdemelt volna a mérkőzés, egyik csapat sem tudta, mikor és kit fognak kiállítani ok nélkül. Hasznos volt számunkra ez a hat mérkőzés az EHF Kupa csoportkörében és külön öröm, hogy egy ilyen szimpatikus klubot ismertünk meg, mint a Banik Most!

Támogatóink