DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Most vagy soha!

A győztes törökországi rajt után szombaton 14 órakor a cseh Banik Most ellen folytatja szereplését a DVSC SCHAEFFLER az EHF Kupa csoportkörében. 

A telt ház biztos, hiszen minden jegy elkelt a mérkőzésre, amit nagyon várnak a debreceni lányok és szurkolók. A SZUD arra kéri a meccsre látogatókat, hogy lehetőség szerint fekete pólóban jöjjenek, s sálat hozzanak magukkal! 

Szombati ellenfelünk már a tizedik európai kupameccsét játssza a szezonban. A cseh együttes a Bajnokok Ligája selejtezőjében kezdett, s hazai rendezésű torna elődöntőjében a spanyol Rocasa Gran Canariát verte 28–21-re, majd a csoportkörbe jutásért a török Kastamonu Belediyesi ellen nyert 35–33-ra. A Banik az elitligában sem vallott szégyent, mert bár negyedik lett a BL D-jelű csoportjában, idegenben legyőzte a szlovén Krim Ljubljanát, s hazai pályán pontot szerzett a svéd IK Sävehof ellen. Egyedül a címvédő Győr ellen maradt pont nélkül a cseh csapat, de az Audi Arénában tisztességgel helytállt, mindössze hat góllal, 35–29-re kapott ki.

Az EHF Kupában aztán újra összehozta a sors a cseheket a Kastamonuval, majd a harmadik és a negyedik körben játszanak a törökök ellen. A múlt heti nyitófordulóban nem sok sikerélmény jutott szombati riválisunknak, hiszen hazai pályán kapott ki 35–27-re a Thüringer HC-tól. A Banik a közös cseh-szlovák bajnokságban a MOL Ligában vigasztalódott szerdán, 35–23-ra verte a Zsolnát, s fölényesen vezeti a liga alapszakaszát.

A DVSC SCHAEFFLER sem maradt meccs nélkül hét közben, Köstner Vilmos tanítványai Kisvárdán játszottak izgalmas meccset, s egy ponttal tértek haza a szabolcsi városból. Az ujjsérüléssel bajlódó Jelena Deszpotovics már Várdán sem játszhatott, s a Most ellen a kisebb sérüléssel bajlódó Vámos Petra játékát sem kockáztatja meg a Loki szakmai stábja.
„Egy kupameccs mindig más, mindig különleges számunkra – fogalmazott a pénteki edzés után Tóvizi Petra. – Az már biztos, hogy telt ház előtt léphetünk pályára, s ez sokat jelent nekünk, nagyon nagy szükségünk lesz szurkolóink segítségére! Felkészültünk a cseh csapatból, de élesben mindig más egy ismeretlen ellenfél, kell majd néhány perc, amíg megtapasztaljuk, milyen is testközelből a Banik Most. A törökországi siker lökést adhat a folytatásra, mindenképpen meg akarjuk szerezni a második győzelmünket!”
A szombaton, 14 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–DKH Banik Most mérkőzést két francia játékvezető. Yann Carmaux és Julien Mursch vezeti majd, az EHF delegátus a szlovák Jan Rudinsky lesz.

A Globus Kids Gyermekjátszóház ezúttal is várja a 6 éven aluli gyerekeket!

Mivel minden jegy elkelt pénteken, a pénztár már nem nyit ki a meccs napján, kapunyitás két órával a kezdés előtt, 12 órakor lesz. Mint ahogy arról tájékoztattuk szurkolóinkat, a találkozóra a szezonbérletek NEM ÉRVÉNYESEK. Azok a bérleteseink, akik éltek elővásárlási jogukkal, szokásos helyükre válthatták meg belépőiket, ezeket a helyeket külön matricával jelöltük meg. A találkozót a Sport1 televíziós csatorna élőben közvetíti.

A Hódos Büfé már a mérkőzés kezdete előtt négy órával, délelőtt 10 órakor kinyit.

Támogatóink