Nagy akarásnak bravúr a vége!

Hatalmas csatában szereztük meg a két pontot az Érd ellen!

A kezdés előtt Vantara-Kelemen Évát köszöntöttük, csapatkapitányunk a Budaörs ellen játszotta 150. tétmérkőzését DVSC-mezben. Akkor még nem sejtettük, hogy a mérkőzés későbbi hősének szól a taps…

Majdnem négy percet kellett várni az első gólra, Bulath Anita hetesével szereztük meg a vezetést, ám a folytatásban a vendégeknek ment jobban, a félidő derekán 11–7-re vezettek az érdiek. 

Ekkor azonban történt valami. Oguntoye Viki például lehúzta a rolót, sorra védte a ziccereket, s a támadójátékunk is kezdett összeállni. Vantara-Kelemen Éva jó csapatkapitányhoz méltóan állt a roham élére, így a félidőben már nálunk volt az előny.

A folytatásban aztán Lotte Grigel is elkapta a fonalat, s mivel Jelena Deszpotovics és Kovács Anna is felpörgött „üzemi hőmérsékletre” egyre jobb lett a meccs. Ehhez persze kell a jól játszó vendégcsapat, ahol Tóth Gabriella produkált extrát. Hozzátette a magáét a pénteki ballagására készülő Szabó Dóri is, kivédett három hetest és egy ziccert, méghozzá kulcsfontosságú pillanatokban. 

Az utolsó percekben már felállva tombolt a Hódos közönsége, Kovács Anna pedig az utolsó tíz percben lőtt öt góljával feltette a koronát teljesítményére.
A befejezés után még percekig ünnepelt csapat és közönsége. Vantara-Kelemen Évát alig akarták elengedni a szurkolók a sajtótájékoztatóra.
Újra neki szólt a taps!

DVSC-SCHAEFFLER– ÉRD 34–31 (15–14)
Debrecen, 1200 néző, V: Altmár, Horváth M.
DVSC: OGUNTOYE – Varsányi, KOVÁCS ANNA 9 (1), GRIGEL 3, Tóvizi 1, DESZPOTOVICS 6, VANTARA-KELEMEN 8. Csere: SZABÓ D. (kapus), BULATH 5 (5), Punyko, Bordás 1, Arany 1. Edző: Köstner Vilmos
ÉRD: Janurik – Krpezs-Slezák 3 (1), KISS N. 4, TÓTH G. 9, Szabó L. 2 (1), Kovacsevics 2, C. Lassource 2. Csere: Foggea (kapus), Gávai, JERÁBKOVÁ 6 (1), Lavko 3, Schatzl Natalie. Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 4. p.: 1–0. 10. p.: 4–6. 19. p.: 7–11. 23. p.: 11–11. 29. p.: 14–13. 36. p.: 18–16. 45. p.: 24–24. 53. p.: 30–27. 55. p.: 32–28.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 6/3.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: –Nagy iramú, hibákkal tarkított, de jó színvonalú mérkőzésen kiváló küzdőszellemmel, jó ritmusban nyertük meg ezt a nagyon fontos találkozót.
Szabó Edina: –A két csapat remek mérkőzést játszott. A nagy küzdelemből a Debrecen jött ki jobban. Azokban a pillanatokban, amikor vissza tudtunk volna jönni a meccsbe, mindig becsúszott egy-egy hiba. A Kisvárda elleni vereségből bár ki tudtunk kászálódni, de ez most ennyire volt elég.

Támogatóink