Nagy csatára várva!

Nincs megállás, a két EHF Kupa-meccs között szerdán a Dunaújvárost fogadjuk a Hódosban!

Ki ne emlékeznek Kovács Anna utolsó másodpercben lőtt góljára, amely a DKKA elleni 21–20-as győzelmet jelentette május 9-én, a Hódosban. Nem volt sokkal nyugisabb a két csapat január 12-én, Dunaújvárosban lejátszott meccse sem, akkor 25–24-re nyert a DVSC SCHAEFFLER, úgy, hogy a találkozó első öt gólját a hazaiak szerezték. Az újvárosiak a jelenleg zajló szezonban kereken ötvenszázalékos teljesítményt nyújtottak: két meccset nyertek (Békéscsabán és hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen) kettőt elveszítettek (az Érd és a Fradi ellen) és döntetlent játszottak az MTK otthonában, 131 gólt lőttek és ugyanennyit kaptak.

„A szezon eddigi részében idegenben és hazai pályán is jó tempójú kézilabdát produkáltunk – kezdte Köstner Vilmos egy nappal a DKKA elleni meccs előtt. – A csapat formája, támadásszáma és az egyéni teljesítmények és jó szinten vannak, ezt szeretnénk minél tovább fenntartani. Szerdán nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a Dunaújváros jó szerkezetű, színes megoldásokra építő, mindig remekül felkészített csapat, amely ellen az elmúlt szezonban mindkétszer végletekig kiélezett meccset játszottunk. A DKKA tud türelmes, halogató kézilabdát játszani és képes dinamikus ritmusváltásokra is, játékosai taktikailag fegyelmezettek. Keretük színes egyéniségekből áll. Szekerczés Luca roppant gólerős, Szalai Babett remekül fogja össze az együttest. Bouti Fruzsina és Ferenczy Fruzsina jól kapcsolódnak a játékba, Sirián Szederkét nem kell bemutatni a debreceni közönségnek, Kazai Anita és Grosch Vivien személyében van két befejezésben is jeleskedő szélsője. Csapó Kyra pedig remek kapus, s még nem említettem Triscsuk Krisztinát, aki egyre több szerephez jut sérülése után. Ez a meccs annyiban más, mint a szombati, hogy itt nem számít a különbség, csak a győzelem. Továbbra is mélyen szeretnénk rotálni és nem csak a hétvége miatt, hanem hogy mindenkit tűzben tartsunk. Ugyanolyan hozzáállásra lesz szükségünk, mint amit Érden vagy Vácon produkáltunk. A feladat, hogy óvjuk a megszerzett plusz pontjaikat, hiszen ezek akkor értékesek, ha a betervezett pontokat is meg tudjuk szerezni!”

A felnőttek mérkőzése előtt 16 órakor pályára lép a DVSC SCHAEFFLER I. osztályú serdülő csapata az EURONOVEX USE ellen. Ezt a találkozót csak érvényes belépőjeggyel lehet megnézni.

A Globus Kids gyermekjátszóház ezúttal is várja a 6 éven aluli gyerekeket. Kapu- és pénztárnyitás 15 óra 45 perckor. A belépők egységesen 1500 forintba kerülnek.

A 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–Dunaújvárosi KKA mérkőzést Bócz László és Wiedemann Viktor vezeti.

Támogatóink