Nagy lépés a cél felé!

Küzdelmes meccsen nyert a Praktiker-Vác otthonában a DVSC SCHAEFFLER, s ezzel hatalmas lépést tett a bronzérem felé vezető úton.
 

El sem hittük, hogy ilyen létezik, álomszerűen kezdte a meccset a DVSC SCHAEFFLER Vácon. Még belül voltunk az első négy percen, amikor 4–0-ra vezettünk, ki gondolt ekkor izgalmakra? Aztán, amilyen gyorsan jött az előny, olyan gyorsan el is szállt, hiszen a következő hét percben nem lőttünk gólt, a Vác pedig egyenlített. Planéta Szimonetta törte meg a gólcsendünket, de a Vác ekkorra elkapta a fonalat és Kuczora Csenge vezérletével tapadt a Lokira. Az első játékrész utolsó bő tíz perce ritka gólszegényre sikeredett, mindössze háromszor rezdült a háló, Bordás Réka állította be a félidei eredményt.

Vámos Petra találata nyitotta a második harminc percet, ám ekkor sem nyugodhattunk meg, szívósan tapadt a Vác. Éppen beléptünk az utolsó tíz percbe, amikor egyenlített  a Vác, Mariana Costa góljával vettük vissza a vezetést, majd a remekül játszó Hámori Konszuéla növelte az előnyünket, Vámos Míra góljával pedig ismét hárommal vezettünk, s már csak két és fél perc volt hátra. Ezt az előnyt pedig már okosan menedzseltük, nyertünk a Vác otthonában, s ezzel nagyon fontos két pontot szereztünk.

PRAKTIKER-VÁC–DVSC SCHAEFFLER 20–22 (10–12)
Vác, 550 néző. V: Hargitai G., Markó G.

VÁC: CSIZMADIA – Diószegi 3, Ballai B. 1 (1), KUCZORA 8 (3), HELEMBAI 6, Marincsák, Ballai A. 1. Csere: Ferenczy, Kovács A., Kurucz A. 1, Kovalcsik J., Schatzl Natalie. Edző: Herbert Gábor.
DVSC: Gabriel – Töpfner 1 (1), Kácsor 2, BORDÁS 3, PLANÉTA 4, Vámos P. 2, Petrus 1. Csere: Giegerich (kapus), Szabó N. 1, Füzi-Tóvizi 1, HÁMORI K. 5, M. Costa 1, Vámos M. 1. Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1

MESTERMÉRLEG
Herbert Gábor: – Megérdemelten hagyta el győztesen a pályát a Debrecen. A küzdő jelleg dominált, aminek alapvetően örülök, hogy a védekezésen múlt a találkozó. Annak már nem, hogy sok olyan gólt kaptunk, amelyek begyakorolt, megbeszélt, videózott dolgok voltak és már nem először fordultak elő. Csizmadia Fanni kompenzált minket a kapuban, aki fantasztikusan védett. Nagyon össze kell kapnunk magunkat a válogatott és a húsvéti szünetben, hogy az ilyen típusú összecsapásokat meg tudjuk nyerni. 
Szilágyi Zoltán: – Tudtuk jól, hogy nagyon nehéz lesz a Vác otthonában nyerni, hiszen az első perctől kezdve a küzdelem dominált. Nagyon elégedett lehetek a védekezésünkkel, a sok ütközéssel és a magas faultszámmal, amivel sikerült megállítanunk ellenfelünket. Ez volt a siker kulcsa. Támadásban megvoltak a lehetőségeink, azonban rendre kihagytuk a százszázalékos helyzeteket, átlövéseket, hétmétereseket, amelyet nagyon jól kihasználtak a hazaiak.

Támogatóink