DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

KKC

Felkészülési

2024.08.08. - 16:00

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Nagy utazás Európában és itthon – 2. rész

Megterhelő, élményekkel teli, csodás szezont zárt a DVSC SCHAEFFLER csapata. A debreceni lányok három fronton küzdöttek, 46 tétmeccset játszottak, s történelmet írtak a legrangosabb európai kupasorozatban. Szezonértékelő, 2. rész.

A világbajnokság miatt több mint hathetes szünet következett a bajnokságban és a BL-ben. A DVSC SCHAEFFLER keretéből hárman (Füzi-Tóvizi Petra, Töpfner Alexandra és Vámos Petra) szerepeltek a  magyar válogatottban, míg Tamara Haggerty a holland, Jovovics Jovana a szerb nemzeti csapat tagjaként volt ott a dán-norvég-svéd közös rendezésű tornán. A vb-n szerepelt játékosok csak karácsony környékén tértek vissza klubunkhoz, ráadásul Csernyánszki Liliána sérült volt, így meglehetősen foghíjas kerettel „vészelte” át ezt az időszakot a csapat.

Néhány közös edzéssel a háta mögött vágott neki a folytatásnak Szilágyi Zoltán csapata. A 2023-as esztendő utolsó előtti napján Kisvárdán volt jelenése a lányoknak és simán nyertek, majd az új év nyitányaként, január 3-án a Kozármislenyt győzték le a Hódosban. Ez volt a nyolcmeccses januári menetelés első állomása. Három nappal a Misleny elleni NB 1-es meccs után már a Brest Arénában próbált csodát tenni a DVSC SCHAEFFLER, ám sajnos csak az első félidő végéig tudta tartani a lépést a debreceni vereség miatt visszavágásra vágyó francia sztárcsapattal. A következő hét sem telt unalmasan, szerdán a Vác otthonában harcolta ki a Loki a negyeddöntőbe jutást a Magyar Kupában, vasárnap pedig a Bajnokok Ligájában várt kulcsmeccs a debreceni lányokra…

Úgy léptünk pályára a Buducsnoszt otthonában, hogy a hazaiak pontosan tudták, ez az utolsó sanszuk, hogy versenyben maradjanak a továbbjutásért. Ám hiába volt az „örökös montenegrói bajnok” nekibuzdulása, hiába a Budu remek kezdése (10. perc, 3–0), egy négy nullás rohammal sikerült fordítani. Szünetig fej-fej mellett haladtak a felek, a második félidőben pedig már esélye sem volt az egykori kétszeres BL-győztesnek: 27–21-re nyertünk, s ezzel a sikerrel ha matematikailag még nem is, de bebiztosítottuk a továbbjutásunkat a csoportból. A montenegrói fővárosból egyenesen Győrbe utazott a csapat, szerdán bajnoki következett az ETO ellen. Az Audi Arénában pedig nagyon közel álltunk az elmúlt évtizedek legnagyobb bravúrjához, hiszen belül az utolsó tíz percen még 21–18-ra vezettünk, s bár végül pont nélkül maradtunk, ezúttal is kiderült, hogy a DVSC SCHAEFFLER feltud nőni a közvetlen elit szintjére. Igaz, három nappal később, meglett a fárasztó sorozat böjtje, hat nap leforgása alatt harmadszor léptünk pályára, ezúttal az Odense volt az ellenfél a Hódosban. A dán sztáralakulat pedig könyörtelenül kihasználta a fáradtság okozta hibákat, s 35–22-re nyert. A nap mégis jó hírrel zárult, hiszen a győriek nyertek Podgoricában, ezzel pedig már hivatalosan is továbbjutott Bajnokok Ligája csoportjából a csapat! Az év eleji erőltetett menetből még két meccs volt hátra. Január 27-én, a Fradi elleni bajnokin elmaradt a bravúr, a hónap utolsó napján, Dunaújvárosban pedig tükörsima sikerrel jutottunk be a Magyar Kupa négyes döntőjébe.

Örömünnep Bietigheimben (Fotó: EHF)

Februárban „csak” hat mérkőzés várt a csapatra, s arról álmodni sem mertünk, hogy százszázalékos teljesítménnyel hozzuk le a 2024-es év második hónapját. A sorozat a Bietigheim elleni, idegenbeli BL-meccsel kezdődött, s mivel a német bajnok szeptemberben tíz góllal nyert a Hódosban, sok jóra nem számíthattunk Ludwigsburgban sem. Örömtelinek tűnt a félidei eredmény, hiszen mindössze két góllal járt előrébb a sorozat későbbi döntőse. Ám következett a szezon talán legjobb harminc perce, amelyet hat góllal nyert meg a DVSC SCHAEFFLER. Sokszor a szemünket dörzsölgettük, hiszen valószerűtlen volt, amit a pályán láttunk. A második félidőt 18–12-re, a meccset 31–27-re nyertük meg, s ezzel végképp igazolást nyert az európai szövetség megállapítása, mely szerint a „DVSC SCHAEFFLER a 2023/24-es BL-szezon meglepetéscsapata.” A németországi diadal után lendületből nyertük meg az Alba-Fehérvár elleni bajnokit, majd következett a Győr elleni BL-meccs, amelyen megtört egy nagyon hosszú sorozat. Több, mint másfél évtized, 5589 nap után győztünk újra a Győr ellen. A csodálatos sikert követően csak egy dolog miatt nem lehettünk felhőtlenül boldogok: Hámori Konszuéla súlyos sérülést szenvedett, elszakadt a keresztszalagja. Koni kiesése után visszatért a fővárosból az MTK-nak kölcsönadott Szabó Nina, s a Vasas elleni idegenbeli bajnokin be is mutatkozott régi-új csapatában, méghozzá győztes meccsen. Vasárnap pedig a BL-ben is letette a névjegyét visszatérő játékosunk, a svéd bajnok Sävehof otthonában lőtt négy gólt, s ő lett a 36–27-re megnyert meccs legjobb játékosa. Ezzel a győzelemmel az is eldőlt, hogy a DVSC SCHAEFFLER ötödik helyen zárt a BL A-csoportjában, s a nyolcaddöntőben a legutóbbi három sorozat aranyérmese, a norvég Vipers Kristiansand lesz az ellenfele.
(Folyt köv.)

 

 

 

 

Támogatóink