Nagy utazás, két pont reményében

Pénteken 18 óra 30 perckor Mosonmagyaróváron lép pályára a DVSC SCHAEFFLER. A csapat már a találkozót megelőző napon útra kelt.

A csütörtök délelőtti edzés, majd a közös ebéd után elindult a DVSC SCHAEFFLER idei leghosszabb útjára. A Hódos Imre Sportcsarnok és az UFM Aréna között 395 kilométer a távolság, s mivel mérkőzés előtt nem optimális végigzötykölődni egy ilyen hosszú utat, a lányok csütörtökön elutaztak Tatára, itt töltik az éjszakát, s innen már csak egy ugrás Óvár. Pénteki ellenfelünket a bajnokság előtt sokan biztos kiesőnek tartották, ám az ősszel a sorozatos sérülések miatt szenvedő együttes tavasszal megtáltosodott, legutóbbi nyolc mérkőzéséből hatot megnyert, csak a Fradi és az Érd tudott nyerni az óváriak ellen.

„Nehéz feladat előtt állunk, hiszen egy jó formában levő, mérkőzéseit sorozatban nyerő együttes lesz az ellenfelünk – mondta az indulás előtt Köstner Vilmos. – Felépült sérüléséből Tilinger Tamara, leszerződtették a szlovák válogatott Simona Szarkovát, így masszív, erős csapat lett az MKC. Különösen hazai pályán roppant veszélyesek, az Érd is csak nagy nehézségek árán tudott ellenük két pontot szerezni ellene. A Mosonmagyaróvár már biztosította a bentmaradását, azaz nem kell görcsösen játszania, ám lendületben van, ezért roppant veszélyes ellenfél. Biztos, hogy remek hangulat lesz a csarnokban, ez a mi játékosainkra is jó hatással lehet. Természetesen győzni szeretnénk, hiszen célunk eléréshez nagy szükségünk lenne a két pontra.”

Az EuFire Mosonmagyaróvár–DVSC SCHAEFFLER mérkőzés pénteken 18:30-kor kezdődik az UFM Arénában (Mosonmagyaróvár Gorkij utca 1.). A találkozót Bóna Szabolcs és Öcsi Tamás vezeti majd.

A mosonmagyaróvári klub élőben közvetíti a mérkőzést, a linket facebook oldalunkon tesszük majd közzé.

Támogatóink