DVSC

VS

Eszt

Felkészülési

2024.07.25. - 17:00

FTC

VS

DVSC

Felkészülési

2024.08.01. - 15:00

DVSC

VS

BÉKÉ

Felkészülési

2024.08.08. - 16:30

DVSC

VS

MTK

Felkészülési

2024.08.15. - 16:00

DVSC

VS

POD

Felkészülési

2024.08.30. - 15:00

Nagyobb súly a fiatalok vállán

A Magyar Kupa bronzmeccse után ezúttal Dunaújvárosban találkozik a két piros-fehér csapat.

Az elmúlt bő egy évben többször is nagy tétre menő csatát vívott a Dunaújvárosi KKA és a DVSC-TVP, hiszen az elmúlt szezonban a bajnokság negyeddöntőjében, majd idén áprilisban a Magyar Kupa bronzmeccsén futottak össze. Most nincs különösebb tétje a Dunaújvárosban szerdán 18 órakor kezdődő mérkőzésnek, bár még mindkét csapat harcban áll egy előkelőbb helyezés megszerzéséért. A Kohásznak még két pontra van szüksége az EHF Kupa-indulást érő negyedik hely megszerzéséhez, s ezt minden bizonnyal begyűjti az utolsó körben Mosonmagyaróváron, míg nekünk egy extra egységre lenne szükségünk, hogy maradjon esélyünk a hatodik hely elérésére. (Emellett az MTK ellen mindenképpen nyerni kell szombaton a Hódosban.) A hazaiak természetesen győzni szeretnének a szezon utolsó dunaújvárosi meccsén, már csak azért is, mert a Győr és az Érd mellett a DVSC-TVP a harmadik magyar csapat, amelyet eddig nem tudott legyőzni a 2016/17-es szezonban a Kohász. Újvárosban ugyanis nem egyszerű nyerni, ezt megtapasztalhatta május 5-én a Ferencváros is, hiszen 33–24-re kikapott az Eszparantó úti csarnokban.

– Remek csapat a Dunaújváros, amely ellen mostanában mindig magas színvonalú meccseket játszottunk, legutóbb a Magyar Kupa kecskeméti bronzcsatáját is jó játékkal nyertük meg – mondta az MK-mérkőzésen remekül védő Lajtos Nóra. – Nagyon jó visszaemlékezni arra a sikerre, de tudjuk, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, s nem csak azért, mert most sok a sérültünk. A játékunkon természetesen érződik, hogy rutinos kézilabdázók hiányoznak a keretből, de így legalább nagyobb súly kerül a fiatalok vállára, éles helyzetben derülhet ki, hogy kikre lehet majd jövőre nagyobb feladatokat bízni. Érződik, hogy egy hosszú és fárasztó szezon vége felé járunk, amelyben külön megnehezítette a dolgunkat, hogy nem volt ritmusa a meccseknek. Hosszú szünetek után háromnaponta kellett játszani, így azért jóval nehezebb volt tartani a formát, talán ezért is volt nagyobb a teljesítményingadozás a szokottnál.

A szerdán 18 órakor kezdődő Dunaújvárosi KKA–DVSC-TVP mérkőzést a DKKA youtube csatornáján lehet élőben követni. A linket web és Facebook oldalunkon megosztjuk.

Támogatóink