Nagyon kellett – megszereztük

Két nagyon fontos ponttal gazdagodott a DVSC SCHAEFFLER az Érd elleni rangadón.

Megtelt a Hódos a negyedik hely szempontjából kulcsfontosságú rangadóra, amely számunkra remekül kezdődött, hiszen 49 másodperc telt el a meccsből, amikor Bulath Anita és Jelena Deszptovics góljaival 2–0-ra vezettünk. Ehhez képest öt perccel később még mindig két találatnál jártunk, s mivel időközben a vendégek négyszer is betaláltak előrébb járt Szabó Edina csapata. Újabb tíz perc elteltével Bordás Réka góljával újra nálunk volt az előny (9–8), s mivel az első félidő utolsó gólját is Réka lőtte 14–12-re vezettünk a szünetben.

A második felvonás Kovács Anna góllal indult, ám az érdiek hárommal válaszoltak, így hosszú idő után újra egyenlő volt az állás. Triffa Ági halmozta a bravúrokat a kapuban, Bordás Réka a védekezés oszlopa volt, de az egész csapat nagyot küzdött. A meccset rosszul kezdő Kovács Anna kirángatta saját magát a gödörből, s nagyon fontos gólokat lőtt, míg Jeca elképesztő vehemenciával vetette magát a küzdelembe. A kispadról beszálló Szabó Dóri háromból három hetest hárított, a csapat pedig – bár bőven csúszott hiba a játékba – hatalmasat küzdött.

A hajrához közeledve egy szerencsétlen ütközés után Tóvizi Petra és Bulath Anita is a földön maradt, mindkét játékosunkat le kellett támogatni. Buli szemhéja felszakadt, a kispadon Dr. Cazkó Danie összevarrta. (Anita jól van, s bár a jobb szeme úgy néz ki, mint egy profi bokszolóé egy 12 menetes harc után.)

Fogytak a pecek, egyre közelebb kerültünk a nagyon fontos két ponthoz. Jeca egy 15 méterről eleresztett bombagóllal tette fel a koronát produkciójára, ám ez a győzelem valóban csapatmunka volt.

DVSC SCHAEFFLERÉRD 3329 (14–12)
Debrecen, 1400 néző. V: Bócz, Wiedemann
DVSC: TRIFFA – Varsányi 1, KOVÁCS ANNA 7, Bulath 4, Tóvizi 2, DESZPOTOVICS 10, Vantara-Kelemen 1. Csere: Oguntoye, SZABÓ D. (kapusok), Petrus 1, Karnik 1, BORDÁS 4, Vámos P. 1, Arany 1, Karsten. Edző: Köstner Vilmos
ÉRD: Janurik – do Nascimento 1, Kiss N., KISFALUDY 7, J. Kovacsevics 7, JERÁBKOVÁ 7, Bízik R. 1. Csere: FOGGEA (kapus), TÓTH G. 4, Szabó L. 2 (2), Termány, Lavko, Király R., Schatzl Natalie. Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 1. perc: 2–0. 5. p.: 2–4. 13. p.: 7–7. 16. p.: 11–10. 26. p.: 12–10. 34.p.: 15–15. 40.p.: 19–16. 52.p.: 26–25. 58.p.: 31–27.
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 5/2.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: – Jó színvonalú, de hibákkal tarkított mérkőzés volt. Egy-egy nüansz döntött a javunkra, például a nyugodt közeg, ami minket körülvesz. Valamint az, hogy minden pályára lépő játékos hozzátette a magáét ehhez a rangadóhoz. Kívánom, hogy az Érd jövőre is meghatározó szereplője legyen a magyar bajnokságnak. 
Szabó Edina: – Debrecenben mindig nehéz kézilabdázni, ráadásul minden tekintetben volt rajtunk a mérkőzésen kívül is egy nagy nyomás. Az életünkért küzdünk folyamatosan, s ennek ellenére is odatették magukat a lányok. Egy kicsivel nagyobb koncentrációval másképp is alakulhatott volna, de összességében megérdemelten győzött a DVSC.

Támogatóink